Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Meer nieuws

NZR zoekt stafmedewerker

vrijdag, 7 december

Adventviering NZR

maandag, 5 november

Nieuw NZR-Cahier

vrijdag, 12 oktober
Bekijk nieuws

Actueel

Zendingserfgoedkalender 2018

Terug naar het overzichtdinsdag, 8 augustus 2017

Vanaf medio augustus is de Zendingserfgoedkalender 2018 weer beschikbaar. In deze kalender staat de verbeelding van het Evangelie door christenen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika centraal.

Voor 2018 zijn dat iconen en miniaturen uit de Oriëntaals-Orthodoxe kerken in Nederland. Naast een algemene schets van migranten- en internationale kerken in ons land wordt aandacht besteed aan de vijf Oriëntaals-Orthodoxe tradities die in ons land zijn vertegenwoordigd. Dat zijn de Syrisch-, de Koptisch-, de Ethiopisch- en de Eritrees-Orthodoxe kerken en de Armeens-Apostolische kerk.  De geschiedenis van deze kerken, hun gebruiken en kerkelijk leven en hun iconen en miniaturen zijn beschreven. Vaak is hun komst, groei en bloei het resultaat van vervolging, (burger)oorlog of marginalisering in het land van herkomst. Een Engelse samenvatting en informatie over het werk van de  zendingserfgoed stichting completeren de kleurige kalender.

De Zendingserfgoedkalender 2018 kost € 9 per stuk. Voor meer informatie over de kalender en om deze te bestellen, klik hier.