Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Agenda

23aug

Wereldraad van Kerken 70 jaar

van 16:00 tot 17:00
15sep

Vredesweek PAX 2018

15 september tot 23 september
15sep

Kerkproeverij 2018

15 september tot 16 september
Bekijk agenda

Toerustingsdag MemberCare Nederland

Vrijdag, 17 november van 10:00 tot 16:00
Locatie: De Brugkerk, Amersfoort

Op vrijdag 17 november 2017 organiseert Member Care Nederland een toerustingsdag met de titel ‘Fight, flight or freeze’. Tijdens de toerustingsdag wordt er nagedacht over veiligheid en de noodzaak van voorbereiding op crisissituaties.

Spreker tijdens de toerustingsdag is Emma Dipper, docent aan All Nations Christian College in Engeland. Zij spreekt over de plaats die lijden en risico’s in onze theologie hebben. In de middag wordt aan de hand van casestudy’s en simulatie met elkaar verder gesproken.

“Onze gedachten over deze onderwerpen beïnvloeden ons handelen in de praktijk en ook ons organisatiebeleid. Zowel op persoonlijk vlak als voor organisaties is het goed om na te denken over lijden en risico's en Gods rol in situaties. Evenwichtig en doordacht beleid helpt je om beslissingen te nemen in situaties waarin jouw keuze altijd consequenties heeft: voor jezelf, en achterblijvers”, vertelt Annemieke van den Berg. Van den Berg is vanuit netwerkorganisatie MissieNederland de coördinator van Member Care Nederland.

De toerustingsdag is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij zending. De dag wordt gehouden in de Brugkerk in Amersfoort en duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur. De toegangsprijs is € 25,00 Meer informatie en een aanmeldmogelijkheid is hier te vinden. 


Terug naar het overzicht