Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Agenda

24mei

Werkgroep minst bereikten

van 14:00 tot 16:00
25mei

GlobalRize Contourloop

vrijdag, 25 mei, de hele dag
25mei

Inspiratiemiddag Kerk, Kinderen en Armoede

van 12:00 tot 16:30
Bekijk agenda

Opening Damiaanmuseum

Donderdag, 25 mei van 10:00 tot 17:00
Locatie: Damiaanmuseum, Tremelo - Ninde

Op Hemelvaartsdag donderdag 25 mei opent het nieuwe Damiaanmuseum in Tremelo-Ninde de deuren.
Het nieuwe Damiaanmuseum, een eigentijds en interactief belevingscentrum, neemt je als bezoeker mee in de voetsporen van Damiaan (1840-1889), de grootste Belg.

In Ninde, een gehucht van Tremelo, wordt Jef De Veuster geboren. Hij groeit er op, gaat naar school en werkt op de boerderij van zijn ouders. In het geboortehuis komt de tijd van toen terug tot leven alsof je plots in de woonkamer van Damiaans familie beland bent. Even later vertoef je in hogere sferen. Jef kiest er namelijk voor om missionaris te worden en geen boer of graanhandelaar. Als kloosterling kiest hij de naam Damiaan. Hij vertrekt als missionaris naar de Hawaii-eilanden, aan de andere kant van de wereld. Je staat stil bij wat het betekent missionaris te zijn, verre oorden op te zoeken en nieuwe culturen te ontmoeten.

Of je nu toevallig langsloopt alleen of met het gezin. Of je nu graag eens met jouw klas of vereniging op bezoek komt. Of je organiseert een fietstocht in de buurt… Iedereen is welkom in het nieuwe Damiaanmuseum. Een audiotour neemt je mee op ontdekkingstocht. Groepen kunnen beroep doen op een gids. Scholen en catechesegroepen bieden wij educatieve workshops op maat aan. Je kan het museum actief beleven maar je kan er ook gewoon even stilvallen en tot rust komen te midden van de alledaagse drukte. Het is een plek van herinnering en inspiratie die je raakt en in beweging zet.

Tegelijk met Wandelen met Damiaan, het jaarlijkse volksfeest in Tremelo-Ninde, opent het nieuwe Damiaanmuseum de deuren voor het brede publiek. Iedereen kan op donderdag 25 mei, tussen 10.00 uur en 17.00 uur gratis kennismaken met de nieuwe tentoonstelling. Om 14.00 uur vindt een plechtig openingsmoment plaats in aanwezigheid van het college van burgemeester en schepenen van Tremelo met een optreden van vendelgroep Pirrewit.

Voor meer informatie, klik hier.


Terug naar het overzicht