Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Agenda

24mei

Werkgroep minst bereikten

van 14:00 tot 16:00
25mei

GlobalRize Contourloop

vrijdag, 25 mei, de hele dag
25mei

Inspiratiemiddag Kerk, Kinderen en Armoede

van 12:00 tot 16:30
Bekijk agenda

Stap uit je bubbel!

Donderdag, 22 juni van 14:00 tot 16:30
Locatie: Het Baken, Beneluxlaan 3, Woerden

Het is midden 2017 en de bubbels vliegen je om de oren. Ja echt. We kennen inmiddels vele soorten en maten: filterbubbels, mediabubbels, een Brusselse bubbel, een kosmopolitische bubbel, er zijn elitebubbels en politieke bubbels. Maar hoe zit het eigenlijk met de christelijke bubbel? En met onze persoonlijke bubbels? Zijn we daar al uitgestapt?

De verzuiling ligt al lang achter ons, maar het lijkt wel alsof de bubbel ervoor in de plaats kwam. We hebben toch íets nodig om ons veilig te voelen in deze periode van ondertussenheid? Tijdens de afgelopen edities van het MissieNederland-congres stond deze periode al op de agenda. Als veilige factor in de veranderende omgeving, kwamen we uit bij de persoon van Jezus Christus. Niet doctrine, maar de relatie met Hem maakt het verschil. Dankzij Hem is het mogelijk om uit onze bubbel te komen. Zoals Hij zelf ook deed; dinerend met zowel elite als underdog.

Want uit je bubbel komen is noodzakelijk: of het nu een werkelijke (historische) of ingebeelde (denkmatige) bubbel is. Het kan wellicht even pijn doen, maar het is in ieder geval bevrijdend en schept ruimte om nieuwe dingen te gaan beleven die God al bezig is te doen.

Mensen met Jezus in contact brengen, dat is waar het uiteindelijk om gaat. Niet meer en niet minder. Maar waarom gebeurt dat zo weinig? Heeft het toch nog te maken met bubbels waar we maar niet uit kunnen komen? Welke zijn dat dan en wat zijn de eigenschappen ervan? Hoe werkt dat in een postmoderne en postchristelijke, maar tegelijkertijd multiculturele en multireligieuze samenleving?”

Dr. Linda van de Kamp deelt tijdens het MissieNederland-congres haar bevindingen rondom deze vragen. Momenteel doet ze sociologisch onderzoek in Amsterdam-Noord onder de titel: ‘Yoga, bingo en gebed in stedelijke vernieuwingsgebieden’. Daarnaast is Linda betrokken bij buurtwerk van Hoop voor Noord.

Naast de bijdrage van Linda krijgen we door praktijkverhalen handvatten mee om als kerken en organisaties Jezus te vertegenwoordigen in onze postchristelijke samenleving. En zijn er diverse programmaonderdelen die ons helpen om uit onze bubbel te stappen.

Het congres is gratis bij te wonen. Aanmelden kan via deze link.


Terug naar het overzicht