Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Agenda

24mei

Werkgroep minst bereikten

van 14:00 tot 16:00
25mei

GlobalRize Contourloop

vrijdag, 25 mei, de hele dag
25mei

Inspiratiemiddag Kerk, Kinderen en Armoede

van 12:00 tot 16:30
Bekijk agenda

Groot Utrechts Kerkdictee

Vrijdag, 23 juni van 19:00 tot 23:00
Locatie:

Hoe zit het met jouw kennis over oude taalschatten? Hopeloze hobbels, venijnige valstrikken, stenen des aanstoots. Of niet? Test het zelf in het Groot Utrechts Kerkdictee, op vrijdag 23 juni om 19.00 uur in de Domkerk. Meld je nu aan! Mail naar kerkdictee@gmail.com

Het dictee vindt plaats in de vorm van een wedstrijd. Auteur Manon Uphoff, die zelf opgroeide in het Utrechtse Lombok, schrijft het dictee. De monnik Maarten Luther – ‘Hier sta ik, ik kan niet anders’ – staat centraal.

Wie aan dit leuke taalspel mee wil doen, kan zich inschrijven via kerkdictee@gmail.com. Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro, maar dan dingt men ook mee naar de fraaie wisseltrofee, een bronzen beeldje van de 15e eeuwse preektijger Jo...hannes Brugman. Alle deelnemers ontvangen een mooi Lutheraandenken. Let op: schrijf je vóór 10 juni in.

Koudwatervrees? Het woord ‘kerkdictee’ doet vermoeden dat je een kerkgeleerde moet zijn om een kans te maken op het ereschavotje. Maar niks is minder waar. Het helpt natuurlijk als je iets van Maarten Luther weet en op de hoogte bent van een stukje geschiedenis. Maar de dicteetekst zal een genot zijn, en Luthers zin in lekker eten wordt zeker ook meegenomen in het verhaal van schrijfster Manon Uphoff.

Geen talenwonder, wel nieuwsgierig?
Moedig de deelnemers aan tijdens dit anders-dan-andersavondje uit. Je bent van harte welkom. Hier zijn geen kosten aan verbonden. En dan zit je ook meteen goed tijdens het openingsfeest van Kerkennacht Utrecht, waarbij dit jaar de cabaretière Lenette van Dongen de fameuze Preek van de Leek houdt. Zij treedt daarmee in de voetsporen van Claudia de Breij en Karin Bloemen die bij eerdere edities een volle Domkerk trokken.


Terug naar het overzicht