Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Agenda

23aug

Wereldraad van Kerken 70 jaar

van 16:00 tot 17:00
15sep

Vredesweek PAX 2018

15 september tot 23 september
15sep

Kerkproeverij 2018

15 september tot 16 september
Bekijk agenda

Micha - zondag

Zondag, 15 oktober, de hele dag
Locatie: Diverse Locaties

Het kerkenpakket voor de Micha Zondag 2017-18 is online beschikbaar. Met dit pakket kunnen kerken een Micha Zondag organiseren. Wereldwijd staan op zondag 15 oktober duizenden kerken stil bij sociale en ecologische gerechtigheid. Met ‘De knop om’ vraagt Micha aandacht voor klimaatverandering en zorg voor de schepping. Het thema van de Micha Zondag is dit jaar geïnspireerd op Psalm 24:1: Van de HEER is de aarde en alles wat daar leeft, de wereld en wie haar bewonen. Het pakket is zo opgezet dat het ook op een willekeurige andere zondag in het jaar kan worden gebruikt. 

Verbonden met de internationale Micha-beweging zet Micha Nederland in 2017 het thema klimaatverandering op de agenda. Moeten we ons daar als christenen ook al druk om maken? Psalm 24 bepaalt ons bij het feit dat God onze Schepper is en de aarde in Zijn hand houdt. Enerzijds maakt dat ons als rentmeesters verantwoordelijk voor hoe we met Gods schepping omgaan. Anderzijds hoeven we de aarde niet te redden, alles is immers in Gods hand. Micha moedigt christenen aan vanuit dit besef te leven en te zorgen voor de aarde.

Het Micha Zondag pakket bestaat uit preekschetsen, liederen, gebeden, kinder- en tienerprogramma’s. Dominee Herman Carlier (CGK) en Majoor Peter Slingerland (Leger des Heils) maakten de preekschetsen. Het materiaal is gratis te downloaden via michazondag.nl en biedt handvatten voor iedere gemeente om op eigen wijze invulling te geven aan de Micha Zondag. Het pakket wordt in de loop van het jaar aangevuld met nieuwe preekschetsen en materialen, zodat er altijd actueel materiaal beschikbaar is.  


Terug naar het overzicht