Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Agenda

24mrt

Toerustingsdag: Veerkracht

van 09:30 tot 16:00
6apr

Inspiratiedag Kerkproeverij

van 10:00 tot 15:30
7apr

Workshop n.a.v. de Wereldzendingsconferentie

van 10:00 tot 13:30
Bekijk agenda

Preek van de Leek

Zondag, 5 november van 17:00 tot 19:00
Locatie: Singelkerk, Amsterdam

Oud-voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet is een van de drie leken in de nieuwe reeks van Preek van de Leek die zondag 5 november in de Doopsgezinde Singelkerk in Amsterdam van start gaat. De ex-politica van de Partij van de Arbeid is een ras-Amsterdamse, maar niet gelovig opgevoed. Zij is de eerste leek die de preekstoel dit jaar beklimt. Daarna volgen de Amsterdamse wethouder Arjan Vliegenthart en columnist en journalist Stijn Fens van dagblad Trouw.

Op drie zondagen in november beklimmen leken de preekstoel. Mensen die in de samenleving van zich hebben laten horen: van theater tot politiek, van dichtkunst tot muziek. Of ze nou gelovig zijn of niet, gepreekt hebben ze nog nooit. Vanaf de kansel leiden ze een eredienst met alle liturgische handelingen die daarbij horen, van votum en groet, het zingen van liederen, verkondiging, gebed tot de zegen. Met de inbreng van hun persoonlijke ervaringen en het kiezen van een bijbeltekst kunnen ze een stempel drukken op de dienst, maar het samen vieren in de protestantse traditie blijft centraal staan.

De lekenprekers zijn: 

Zondag 5 november, Gerdi Verbeet, voorzitter Nationaal Comité 4 en 5 mei

Zondag 12 november, Arjan Vliegenthart, wethouder werk en inkomen

Zondag 19 november, Stijn Fens, columnist en Vaticaankenner Trouw

Preek van de Leek is een initiatief van Doopsgezind Amsterdam en de Protestantse Kerk Amsterdam. Voor de samenstelling en voorbereiding van de nieuwe editie tekenden de Amsterdamse predikanten Henk Leegte, Julia van Rijn en Joost Roselaers.

De preken zijn gratis toegankelijk. Ze worden gehouden de doopsgezinde Singelkerk en starten om 17.00 uur. 


Terug naar het overzicht