Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Agenda

23aug

Wereldraad van Kerken 70 jaar

van 16:00 tot 17:00
15sep

Vredesweek PAX 2018

15 september tot 23 september
15sep

Kerkproeverij 2018

15 september tot 16 september
Bekijk agenda

Landelijke Diaconale Dag

Zaterdag, 11 november van 10:00 tot 16:00
Locatie: Beatrixtheater, Utrecht

De Landelijke Diaconale Dag is al 122 jaar een begrip. Het is de dag waarop diakenen, zwo-leden en predikanten uit het hele land bij elkaar komen en inspiratie opdoen om geloven in delen in de praktijk handen en voeten te geven. Met meer dan duizend bezoekers vormt de dag elk jaar een hoogtepunt in het diaconale werk. Dit jaar vindt de Landelijke Diaconale Dag plaats op zaterdag 11 november in het Beatrixtheater in Utrecht. Thema dit jaar is "Samen geloof, hoop en liefde delen".

Het werk van diakenen en vrijwilligers die zich inzetten voor diaconale initiatieven lijkt heel gewoon, maar is bijzonder. De inzet voor de naaste brengt licht op plekken waar het duister is. Het zijn vaak de eenvoudige dingen die een mens goed doen en weer eigenwaarde geven. Het laat het Evangelie van Jezus Christus oplichten in een samenleving die behoefte heeft aan mensen die tijd en aandacht willen delen om hun naaste bij te staan. Omdat die te maken heeft met armoede of eenzaamheid of omdat men moest vluchten. Diakenen zijn mensen die als smaakmaker geloof, hoop en liefde delen zoals Jezus ons voorging.

Op de Landelijke Diaconale Dag staat deze boodschap centraal. Tijdens inhoudelijke bijdragen van spraakmakende personen uit kerk en samenleving wordt duidelijk hoe het diaconale werk in een sterk veranderende samenleving het verschil kan maken. Dat is te merken door verhalen van en ontmoetingen met mensen en partner organisaties die een rol van betekenis spelen in lokale gemeenschappen wereldwijd en in Nederland. Op de inspiratiemarkt of in een van de vele workshops waarin de onderlinge uitwisseling centraal staat. Of als inspirerend voorbeeld in het hoofdprogramma. Tijdens de Landelijke Diaconale Dag wordt de najaarscampagne voor de kerk in het Midden-Oosten afgesloten en ook de aftrap gegeven voor de kerstcampagne van Kerk in Actie ‘Geef hoop aan kinderen op de vlucht’.

Programma in vogelvlucht

- Inleiding op het thema van de dag door de scriba van de generale synode van de Protestantse Kerk: ds. René de Reuver;

- Medewerking van Kees Posthumus;

- Keuze uit vijftien workshops en vier deelprogramma's (toelichting op alle workshops);

- Informatiemarkt met initiatieven en producten die diakenen kunnen gebruiken in hun eigen gemeente;

- Samen zingen met The Psalm Project en een migrantenkoor;

- Live-verbinding met projecten in Nederland en daarbuiten;

- Terugblik Najaarscampagne 'Versterk de kerk in het Midden-Oosten'

- Aftrap Kerstcampagne 'Geef hoop aan kinderen op de vlucht'

Kosten zijn € 32,50 per persoon. Wie zich voor 17 oktober aanmeldt, betaalt € 30,00. Net als vorig jaar mag uw gemeentepredikant gratis mee. Voor meer informatie en om aan te melden, klik hier.


Terug naar het overzicht