Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Agenda

21jan

Europa en publieke rol religie

van 19:30 tot 22:00
1feb

kerkelijke inburgering

Van 1 februari tot 5 juli
8feb

Weg met zending?

van 13:00 tot 16:30
Bekijk agenda

GZB - dag

Zaterdag, 17 maart van 09:45 tot 15:45
Locatie: Midden Nederland Hallen in Barneveld

Voor de tweede keer wordt de GZB-dag in de Midden Nederland Hallen in Barneveld georganiseerd. De dag, die gehouden wordt op D.V. zaterdag 17 maart 2018 heeft als thema: ‘Laat je zien!’ Met dit thema willen we samen ontdekken hoe we als kerk wereldwijd meer oog krijgen voor mensen om ons heen. We laten ons inspireren door verhalen uit Colombia, Slowakije, Libanon, Zuid-Soedan, waar onze sprekers het Evangelie delen, juist ook met mensen die door niemand anders worden gezien. Welkom op deze bemoedigende dag!

Ds. Cees van Duijn opent het ochtend- en middaggedeelte van de dag met een bijbelgedeelte dat aansluit bij het thema. De tweede spreker komt uit Colombia, een land dat wordt getekend door geweld. Juist op plekken waar bijna niemand zich durft te laten zien, brengt ds. Germán Suárez het Evangelie. Zsuzska Tóth uit Slowakije vertelt hoe zij zich vol overgave inzet voor Roma’s, een groep mensen die onderaan de maatschappelijke ladder staat en door niemand wordt gezien. Zendingswerkers Heleen van den Berg uit Libanon en Jaap Haasnoot uit Zuid-Soedan nemen ons mee naar de wereld van mensen die op de vlucht zijn voor geweld. Hoe laten zij zich aan hen zien, maar ook: wat laten deze mensen hun en ons zien?

Op de GZB-dag is er volop ruimte voor muziek! De begeleiding hiervan is in handen van Jaap Kramer. Er is kinderopvang, er zijn kinder- en tienerprogramma’s en in de pauze is er tijd voor keuzeprogramma’s, een verkoop- en informatiemarkt en ontmoeting.

Nieuw: aanmelden!
Van harte welkom op deze bijzondere dag! De GZB-dag begint om 9.45 uur en is om 15.45 uur afgelopen. Let op! Vanwege het grote aantal bezoekers op de GZB-dag van vorig jaar, is aanmelden dit jaar verplicht! Dat kunt u doen via deze link.

Voor meer informatie, klik hier.


Terug naar het overzicht