Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Agenda

19nov

Symposium leiderschap en Martin Luther King

maandag, 19 november, de hele dag
23nov

Studieweekend Weg van de Tora

Van 23 november tot 24 november
24nov

40 jarig bestaan stichting Evangelie & Moslims

zaterdag, 24 november, de hele dag
Bekijk agenda

Congres interreligieuze samenwerking

9 december tot 10 december
Locatie: Amsterdam

Bij deze willen we aankondigen dat Unie van Marokkaanse Moskeeën Nederland (UMMON) een tweedaagse congres gaat organiseren op 9 en 10 december 2017 over het thema“De rol van interreligieuze samenwerking in Nederland”. Het dagprogramma van 9 december wordt in Amsterdam door 120 deelnemers bijgewoond en het middagprogramma van 10 december door 30 deskundigen en bestuurders.

Het thema van het congres is dus niet nieuw, wel de nadruk op een bestendig structurering. De UMMON is ervan overtuigd dat meer en beter georganiseerde dialoog nu urgenter is dan ooit, vooral in het huidige digitale tijdperk, waarin men gemakkelijk geïsoleerd en vervreemd raakt van elkaar en de (mede)menselijkheid uit het oog dreigt te verliezen.

Er bestaan uiteraard al verschillende vormen van interreligieuze dialoog tussen vertegenwoordigers van religies in Nederland, maar de verharding die de Nederlandse samenleving meemaakt, vraagt van alle religies en levensbeschouwingen om - in samenwerking met elkaar - meer bij te dragen aan de opbouw van een veilige toekomst voor de komende generaties. Het congres Interreligieuze Dialoog wil de basis verstevigen voor meer dialoog en meer samenwerking tussen verschillende religies, levensbeschouwingen en hun achterbannen in Nederland.

De bijeenkomst op 9 december gaat om 10.30 uur van start en zal rond 17.30 worden afgesloten. Het middagprogramma op zondag 10 december wordt door een groep van vertegenwoordigers en experts benut om de uitkomsten van 9 december te verwoorden in een charter/handvest zo mogelijk met concrete vervolgafspraken.

U wordt van harte uitgenodigd dit congres bij te wonen. Aanmelden kan via info@ummon.nl. Nadat u zich heeft aangemeld, ontvangt u het programma en nadere informatie.


Terug naar het overzicht