Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Agenda

29mei

Nationale Synode

van 13:00 tot 17:30
12jun

Bondgenoten in Missie

van 13:00 tot 17:00
12jun

Hendrik Kraemerlezing 2019

van 14:00 tot 16:00
Bekijk agenda

Kerkproeverij 2018

15 september tot 16 september
Locatie: Diverse Locaties

Kerkproeverij stimuleert geloofsgemeenschappen om een cultuur van uitnodiging te vormen en ondersteunt hen daarbij. Het concept is simpel: jouw gemeenteleden worden uitgedaagd om iemand uit de persoonlijke kring uit te nodigen om mee te gaan naar een samenkomst.

Veel christenen vinden het niet gemakkelijk om iemand uit te nodigen voor een kerkdienst. Iemand uitnodigen voor iets waar je zelf veel waarde aan hecht, kan behoorlijk spannend zijn. Wat als iemand ‘nee’ zegt? Tegelijkertijd zien we ook mensen die zoeken; naar geluk, relaties en de zin van het leven. We zien dat de drempel om een samenkomst te bezoeken vaak hoog kan zijn. Hierdoor krijgt de kerk (bijna) geen kans om antwoord te geven of te zijn op de zoektocht. Een samenkomst bezoeken is – zeker wanneer je alleen bent – voor veel van deze mensen een te grote stap. Ze wachten erop om uitgenodigd te worden. Om samen met een bekende die stap te kunnen zetten.

We willen zien dat christenen vertrouwd raken met het (ontspannen) uitnodigen van de mensen om hen heen. We willen een cultuur zien in de kerk waar het gewoon is om een gast mee te brengen, of die gast nu gelooft of (nog) niet. Uiteraard zien we daarbij graag dat die genodigde méér dan welkom is. Zo kunnen zij proeven aan de kerk en aan waar zij voor staat.

Kerkproeverij geeft met een landelijke campagne ondersteuning aan deze beweging. De focus van deze campagne ligt in 2018 op het weekend van 15 en 16 september. Je kunt uiteraard ook beslissen om op een andere datum mee te doen.

Voor meer informatie, klik hier.


Terug naar het overzicht