Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Actueel

Presentaties Studiedag

maandag, 11 februari

Nienke Pruiksma benoemd

maandag, 11 februari
Bekijk nieuws
Aanmelden nieuwsbrief NZR

Komende nummers

TussenRuimte 2018 | 3 - Jubileumnummer

70 jaar ‘De Heerbaan’ en ‘Wereld en Zending’ – 10 jaar ‘TussenRuimte’

In september viert TussenRuimte feest! Dit jaar is het precies zeventig jaar geleden dat het eerste nummer van De Heerbaan, de voorloper van TussenRuimte, verscheen. En TussenRuimte zelf viert dat het tien jaar bestaat.

In 1972 werd de opzet van De Heerbaan enigszins gewijzigd en kreeg het tijdschrift de naam Wereld en Zending. Dit kreeg vervolgens in 2008 een geheel vernieuwde opzet in de vorm van TussenRuimte.

In dit jubileumnummer willen we terugkijken op zeventig jaar De Heerbaan en Wereld en Zending. De centrale vraag is: welke ontwikkelingen zijn er te zien in zeventig jaar zendings(tijdschrift)geschiedenis?

We kijken naar de thema’s die indertijd relevant waren en nu nog steeds belangrijk geacht worden. Hoe is in de loop der jaren de benadering van die onderwerpen veranderd? Of blijken de verschillen tussen toen en nu helemaal niet zo groot te zijn? Daarnaast zijn er ook onderwerpen die in de afgelopen decennia (grotendeels) van de agenda verdwenen zijn. Welke waren dat en wat zijn de redenen ervoor, dat deze niet meer relevant zijn?