Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Agenda

24nov

Boekpresentatie "De Geest onderscheiden"

van 15:30 tot 17:30
7dec

Symposium "Kwetsbare Liefde"

van 13:00 tot 17:00
8dec

Raadsvergadering NZR

van 10:00 tot 12:30
Bekijk agenda

Actueel

Oasedag over motivatie

maandag, 13 november

Onderweg naar Emmaüs

donderdag, 9 november
Bekijk nieuws
Aanmelden nieuwsbrief NZR

Verdieping

 • Weblog: Wittenberg 2017

  donderdag, 17 augustus
  Lutherbier, Lutherbadeendjes, sokken met het opschrift “Hier sta ik, ik kan niet anders”, speeldoosjes die “Een vaste burcht” spelen, t-shirts, glazen met Luthers beroemde theologische citaat “Wie geen bier heeft, heeft niets te drinken”, Lutherpennen, Lutherkoekjes……… En voor wie zijn geld echt goed wil besteden, zijn er uiteraard ook reproducties van een aflaatbrief uit Luthers tijd te koop. Wie dit jaar in...
  Lees meer
 • Protestantse zendelingen noemden hun katholieke collega’s aan het begin van de vorige eeuw ‘vijandige broeders’. Het waren weliswaar broeders, maar ze leefden in grote onmin. Omgekeerd vielen ook harde woorden. Protestanten kregen het verwijt schismatiek en afgedwaald te zijn. Het recht om zending te bedrijven hadden ze daarmee ten enenmale verspeeld.
  Lees meer
 • Evangelische zending

  woensdag, 28 juni
  In de afgelopen vijftig jaar tekenden zich enkele grote ontwikkelingen af in evangelische zending. In het hiernavolgende gaan we daarop in. Ik concentreer me daarbij op vier opmerkelijke ontwikkelingen: 1) integrale zending, 2) samenwerking met kerkelijke zending, 3) ontstaan van een positieve cultuurvisie en 4) diasporazending.
  Lees meer

Bekijk archiefBekijk meer verdieping