Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Agenda

1aug

Individueel begeleide Stilteretraites

dinsdag, 1 augustus, de hele dag
7sep

Tentoonstelling Christendom en Antisemitisme

7 september tot 6 januari
7sep

There is More Conferentie

7 september tot 9 september
Bekijk agenda

Actueel

Jaarverslagen

maandag, 10 juli

Vacatures

dinsdag, 4 juli
Bekijk nieuws
Aanmelden nieuwsbrief NZR

Verdieping

 • Protestantse zendelingen noemden hun katholieke collega’s aan het begin van de vorige eeuw ‘vijandige broeders’. Het waren weliswaar broeders, maar ze leefden in grote onmin. Omgekeerd vielen ook harde woorden. Protestanten kregen het verwijt schismatiek en afgedwaald te zijn. Het recht om zending te bedrijven hadden ze daarmee ten enenmale verspeeld.
  Lees meer
 • Evangelische zending

  woensdag, 28 juni
  In de afgelopen vijftig jaar tekenden zich enkele grote ontwikkelingen af in evangelische zending. In het hiernavolgende gaan we daarop in. Ik concentreer me daarbij op vier opmerkelijke ontwikkelingen: 1) integrale zending, 2) samenwerking met kerkelijke zending, 3) ontstaan van een positieve cultuurvisie en 4) diasporazending.
  Lees meer
 • 'Uitgedaagd en bedreigd'

  dinsdag, 21 maart
  In 2012 stelde Ayaan Hirsi Ali in het blad Newsweek christenvervolging aan de orde. Ze hekelde de stilte van de media daarover en sprak van een zich ontwikkelende genocide. Elma Drayer, toen nog columniste van Trouw, reageerde daarop en schreef dat christenvervolging gewoon geen ‘hip’ onderwerp is. En omdat het voor opiniemakers geen hip onderwerp is, zouden beleidsmakers en politici ook geen moeite doen om maatregelen te nemen. Het was vooral een onderwerp,...
  Lees meer

Bekijk archiefBekijk meer verdieping