Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Meer nieuws

Kerstbericht

maandag, 23 december 2019

Opkomende Missionaire Bewegingen

maandag, 18 november 2019

Niet bang zijn ons geloof publiek uit te drukken

vrijdag, 1 november 2019
Bekijk nieuws

Actueel

Proeflessen ETS Bijbelcursus

Terug naar het overzichtdonderdag, 21 april 2016

Persbericht: Proeflessen ETS-Bijbelcursus in april en mei

De ETS-Bijbelcursus stelt in de maanden april en mei haar lessen open voor geïnteresseerden. Op de 55 cursuslocaties in Nederland kunnen zo de lessen vrijblijvend worden bezocht.

Als onderdeel van het Evangelisch College, een interkerkelijk opleidingsinstituut die zich inzet voor inspirerend Bijbelonderwijs, biedt de Evangelische Toerusting School (ETS) een Bijbelcursus aan op 55 locaties in Nederland. Elke maand wordt er lesgegeven over (meestal) één Bijbelboek uit het Oude Testament en één uit het Nieuwe Testament. In vier jaar tijd komen alle Bijbelboeken aan bod.

De ETS-Bijbelcursus wil mensen helpen de Bijbel beter te begrijpen en te groeien in geloof. Om dit te bereiken staat het leren lezen van de Bijbel centraal. In de lessen wordt aandacht besteed aan de achtergronden, context, thema’s, moeilijke passages en de boodschap van elk Bijbelboek. De cursisten worden zo persoonlijk betrokken bij de Bijbelse boodschap voor het leven van elke dag.

Nieuw! Online leeromgeving

Ter ondersteuning bij het lezen en eigen maken van de inhoud van de Bijbelboeken, biedt de ETS alle cursisten toegang tot CoursePath: een online leeromgeving bestaande uit korte lessen, waarin gedurende de cursus elke (werk)dag het volgende wordt aangereikt: Bijbelleesrooster; relevante achtergrondinformatie en uitleg; illustraties en verdiepingsvragen.

Proefles
Een ieder die het verlangen heeft de Bijbel beter te leren kennen, begrijpen en toepassen, is van harte uitgenodigd om in de maanden april en mei vrijblijvend een les van de ETS bij te wonen op één van de 55 cursuslocaties. Vooraf aanmelden is niet nodig. In september gaat het nieuwe cursusjaar van start. Om de ETS-Bijbelcursus ook toegankelijk te maken voor jongeren (16 t/m 23 jaar) ontvangen zij standaard bijna 35 procent korting op het cursusgeld.

Meer informatie over de opleiding, de cursuslocaties en data van de lessen is te vinden op de website: www.ets-cursus.nl.