Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Meer nieuws

Kerstbericht

maandag, 23 december 2019

Opkomende Missionaire Bewegingen

maandag, 18 november 2019

Niet bang zijn ons geloof publiek uit te drukken

vrijdag, 1 november 2019
Bekijk nieuws

Actueel

Micha 10

Terug naar het overzichtdinsdag, 14 juni 2016

Micha Nederland lanceert Micha10. 10 actieweken voor gerechtigheid

 

Micha Nederland bestaat in 2016 tien jaar. Het netwerk maakt zich sinds 2006 hard voor gerechtigheid, vanuit het Bijbelse Micha 6:8. In de afgelopen tien jaar zijn mooie en inspirerende initiatieven ontstaan. Zo werd de Micha Cursus opgezet en werd er campagne gevoerd tegen belastingontwijking. Omdat deze thema’s nog steeds actueel zijn komt Micha Nederland vanaf 29 mei met tien actieweken.

Op de speciale pagina staat elke actieweek een Michathema centraal. Aan dit thema wordt een inspirerend verhaal van een ervaringsdeskundige en een challenge verbonden. Het thema van de eerste week is ‘in je wijk.’ Hierin worden deelnemers opgeroepen om na te denken over de plek die zij innemen in hun omgeving. Met de challenge gaan zij vervolgens op ludieke wijze aan de slag om verschil te maken in de buurt.

Het wereldwijde Micha netwerk wordt gevormd door 582 kerken en organisaties in 84 landen. Vanuit Micha 6:8 komen zij samen op tegen onrecht, dichtbij en veraf. In Nederland is het netwerk actief met onder andere de Micha Cursus, een praktische cursus over goed en recht doen. Andere onderdelen zijn Micha Young voor tieners en de jaarlijkse Micha Zondag. Micha Nederland wil op deze manier christenen oproepen praktisch vorm te geven aan gerechtigheid in de eigen omgeving.

Kijk op www.michanederland.nl en doe mee!