Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Meer nieuws

Kerstbericht

maandag, 23 december 2019

Opkomende Missionaire Bewegingen

maandag, 18 november 2019

Niet bang zijn ons geloof publiek uit te drukken

vrijdag, 1 november 2019
Bekijk nieuws

Actueel

Moktober

Terug naar het overzichtdonderdag, 6 oktober 2016

Micha Nederland lanceert ‘Moktober campagne’

 

Tijdens het jubileumconcert van Micha Nederland, op 1 oktober, is de Moktober-campagne gelanceerd. Micha Nederland roept iedereen op om de gehele maand oktober alleen eerlijke dranken uit één mok te drinken en op de mok te zetten over welk onrecht je een maand lang wilt ‘mokken’.

Zaterdag 1 oktober werd de Moktober campagne gelanceerd. Tiemen Westerduin vertelde in een videoboodschap waarom hij het onrecht wat hem raakte op een glas schreef en twee jaar lang alleen maar uit dat glas dronk: “bij elke relatie kwam ik binnen twee minuten op mijn roeping, geef een stem aan degenen die geen stem hebben, verdedig het recht van de vertrapten, het gebeurde in hotels, het gebeurde bij familie…”. Na dit filmpje kreeg iedereen een #michamok om mee te nemen, om op te schrijven en uit te drinken.

 

De campagne is bedoeld om mensen in beweging te zetten voor gerechtigheid. Zodat we allen bezig zijn met welk onrecht ons persoonlijk raakt en bij welk onrecht ieder zelf een maand lang stil wil staan. Het idee is dat elke keer als je je mok ziet of er uit drinkt je bedenkt: “Wat kan ik doen alleen of samen om dit onrecht tegen te gaan?”. Daarnaast is de mok bedoeld als hulp bij het doen van recht in de kleine dingen door er alleen maar fairtrade dranken uit te drinken.

 

Micha Nederland roept alle Nederlanders op om in actie te komen tegen onrecht en mee te doen aan de challenge en gedurende de maand oktober te gaan ‘mokken voor gerechtigheid.’ De stichting hoopt dat als mensen de mok altijd meenemen dit ook leidt tot gesprekken over onrecht en recht in het dagelijks leven. Voor meer informatie: www.michanederland.nl/michamok.

 

Foto: Micha