Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Meer nieuws

Kerstbericht

maandag, 23 december 2019

Opkomende Missionaire Bewegingen

maandag, 18 november 2019

Niet bang zijn ons geloof publiek uit te drukken

vrijdag, 1 november 2019
Bekijk nieuws

Actueel

Toerustingsdag Member Care

Terug naar het overzichtdonderdag, 3 november 2016

Ieder jaar organiseert Member Care Nederland een studie- of toerustingsdag voor leiders en member care werkers van zendingsorganisaties en andere belangstellenden. Dit jaar wordt de toerustingsdag gehouden op  vrijdag 11 november. Het thema zal zijn: 'Debriefing en begeleiding na een crisis of trauma'.

Erik Spruyt van Le Rucher hoopt met ons na te denken over de volgende vragen: Wat verstaan we onder een traumatische gebeurtenis? Wat kunnen member care of HR-medewerkers zelf en wanneer moet er worden doorverwezen? Welke verwijsmogelijkheden zijn er? 

Maar ook: wat betekent het voor een zendingsorganisatie als een uitgezonden medewerker een traumatische gebeurtenis meemaakt? Wordt de werker teruggeroepen? Wie is verantwoordelijk en bepaalt er wat er wanneer nodig is? Erik hoopt ons meer te leren over het Critical Incident Stress Debrief (CISD). 

 

De dag wordt gehouden in De Brug te Amersfoort en begint om 10.00 (inloop om 09.30) uur en wordt afgesloten om 15.30 uur met een drankje. Deelnemersbijdrage is 25 euro; voor de lunch graag zelf brood meenemen (voor drinken wordt gezorgd).

 

Kijk voor meer informatie op: https://membercare.nl/home

Opgeven kan via: https://www.missienederland.nl/page/742/57/toerustingsdag-member-care-nederland/about#.WBsr6oWcE2x