Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Meer nieuws

Kerstbericht

maandag, 23 december 2019

Opkomende Missionaire Bewegingen

maandag, 18 november 2019

Niet bang zijn ons geloof publiek uit te drukken

vrijdag, 1 november 2019
Bekijk nieuws

Actueel

100 Reporters

Terug naar het overzichtdinsdag, 28 maart 2017

Mensen met een Missie is een bijzonder initiatief gestart. Om het werk zichtbaarder te maken bieden ze 100 mensen de mogelijkheid om als reporter een bezoek te brengen aan hun projecten. Het is een bijzondere manier van doneren. Reporters delen de verhalen die ze ophalen in woorden en beelden. Via social media, met presentaties en artikelen. En de reporters financieren hun eigen reis. Zo krijgt de missionaire traditie een hedendaags tintje. Hieronder enkele bevindingen van de reporters…

· Reporter Armando Ello noemde de reis naar Indonesië zijn “persoonlijke hoogtepunt van 2016”.

· Reporter Rosaria Macri zegt dat ze is veranderd door de deelname aan de reis naar Kenia: “Voor de reis was ik gevoelloos geworden voor alle ellende die je in het nieuws ziet. Maar ik heb gezien dat je met heel weinig echt iets kunt betekenen voor de ander.”

· Reporter Willem Lamberix kijkt terug op een reis naar Kenia waarbij scepsis plaats heeft gemaakt voor hoop: “Ja, er zijn vast zaken die niet goed gaan. Maar nee, je kunt niet zeggen dat deze projecten zinloos zijn. Ja het zijn kleine beetjes, druppels op een gloeiende plaat, maar is het geen uitdaging om vanuit onze comfortabele positie in Nederland voor meer druppels te zorgen?”

· Reporter Sacha Kramer zorgde voor een bijzonder moment in een gevangenis in de provincie Aurora(Filipijnen) toen zij de kaarten van vrienden en familie uitdeelde aan de politieke gevangenen als een teken van solidariteit.

Meer weten over dit initiatief? Klik hier.

(Dit nieuwsbericht is gebaseerd op een artikel uit het kwartaalblad van Mensen met een Missie, voorjaar 2017, jaargang 9)