Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Meer nieuws

Kerstbericht

maandag, 23 december 2019

Opkomende Missionaire Bewegingen

maandag, 18 november 2019

Niet bang zijn ons geloof publiek uit te drukken

vrijdag, 1 november 2019
Bekijk nieuws

Actueel

Meer dan welkom

Terug naar het overzichtdinsdag, 11 april 2017

Op 21 april verschijnt het boek ‘Meer dan welkom’, waarin Michael Harvey op een praktische manier uitlegt welke mogelijkheden de kerk heeft om écht uitnodigend te zijn.

Waarom vinden we het zo lastig om ons geloof te delen of om onze vrienden uit te nodigen voor de zondagse dienst? Michael Harvey weet waar onze ‘verlegenheid’ vandaan komt - er is altijd wat angst voor afwijzing. In het boek Meer dan welkom maakt hij duidelijk dat die schroom te overwinnen is.

Tien jaar lang heeft Michael Harvey in twaalf verschillende landen meer dan zeshonderdvijftig keer dezelfde vraag gesteld: ‘Waarom nodigen we onze vrienden niet uit om zich in Christus en zijn kerk te verdiepen?’ Hij concludeerde onder andere dat wij een kerk zijn die in angst leeft, zonder zich van die angst bewust te zijn. Veelgebruikte antwoorden op de door hem gestelde vraag onderbouwen deze stelling. Hij maakt duidelijk dat deze angst als een voordeel omgebogen kan worden.

Het boek is bemoedigend en realistisch, een inspiratie voor voorgangers, predikanten, kerkgangers. Het is voor iedereen die de kerk wil zien groeien en graag de uitdaging aangaat om mensen in zijn/haar omgeving uit te nodigen om eens mee te gaan naar een mis of dienst.

‘Meer dan Welkom’ wordt uitgegeven door ArkMedia. Het boek is tijdens de Inspiratiedag Kerkproeverij op 21 april te koop. (Zie agenda)

http://www.eo.nl/geloven/programma/kerkproeverij/item/artikel/meer-dan-welkom/