Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Meer nieuws

Kerstbericht

maandag, 23 december 2019

Opkomende Missionaire Bewegingen

maandag, 18 november 2019

Niet bang zijn ons geloof publiek uit te drukken

vrijdag, 1 november 2019
Bekijk nieuws

Actueel

Kerk Overzee

Terug naar het overzichtdonderdag, 1 juni 2017

Sierk Meijer verricht een onderzoek naar Kerk Overzee en wil graag in contact komen met mensen die hun ervaringen over deze uitgave met hem willen delen.

Kerk Overzee was een uitgave van de Nederlandse Zendingsraad. De brief kwam zesmaal per jaar uit. Driemaal een themanummer en driemaal een correspondentienummer. Als input voor de brief werden er artikelen uit rondzendbrieven gehaald, uiteraard met toestemming van de uitgezonden personen. De artikelen waren divers van aard. Ze gingen onder meer over de projecten waar de zendingswerkers zich voor inzetten, maar ook over hun eigen geloofservaringen en de politieke situatie in het land. Daarnaast werd er ook kinderbrief uitgegeven. Hierin stonden citaten uit brieven van kinderen, maar ook iets leuks om te knutselen en een kleurplaat.

Kerk Overzee was bestemd voor Nederlanders in het buitenland. De uitgave was bedoeld om de onderlinge uitwisseling van ervaringen te versterken en het contact tussen kerkelijk Nederland en de zendingswerkers vorm te geven.

In het begin kwam de brief alleen uit voor mensen die uitgezonden waren door de zending. Maar daar kwamen later ook de Dienst Over Grenzen uitzendingen bij en mensen die uitgezonden werden voor Shell.

In 2001 kwamen de uitgaves van Kerk Overzee ten einde. Sierk Meijer raakte in 1969 betrokken bij het werk van Kerk Overzee en sindsdien heeft deze uitgave zijn interesse. Momenteel is hij bezig met een onderzoek naar Kerk Overzee met als doel een zendingshistorische schets bieden. Hij wil een monument maken voor Kerk Overzee. De belangrijkste input van zijn onderzoek zijn de materialen van Kerk Overzee die zijn opgenomen in het archief. Daarnaast zou hij echter ook graag in contact komen met mensen die hun persoonlijk verhaal willen delen over hun ervaringen met Kerk Overzee. Wat heeft het werk van Kerk Overzee voor hen betekend? Hoe hebben zij geprobeerd vorm te geven aan hetgeen waar Kerk Overzee voor stond?

Zijn contactgegevens zijn meije54@planet.nl en tel.0575 575712