Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Meer nieuws

Kerstbericht

maandag, 23 december 2019

Opkomende Missionaire Bewegingen

maandag, 18 november 2019

Niet bang zijn ons geloof publiek uit te drukken

vrijdag, 1 november 2019
Bekijk nieuws

Actueel

Onderweg naar Emmaüs

Terug naar het overzichtdonderdag, 9 november 2017

"Onderweg naar Emmaüs" is de titel van het Bijbelstudieboekje dat onlangs is verschenen bij de GZB. De samensteller van het boekje is Jaap Haasnoot, medewerker bij de GZB. In het boekje staat het verhaal van de Emmaüsgangers centraal. Christenen uit verschillende landen reageren op dit Bijbelverhaal. De Bijbelstudie is vooral bedoeld om als groep te gebruiken. 

De inleiding van het boekje: 

"Het is een verrijking om de Bijbel te lezen met christenen vanuit een andere cultuur of met mensen die zich in een heel andere situatie bevinden als wijzelf. Dat maakt bijbellezen interessanter, boeiender en dieper. We gaan dan meer ontdekken wie God is en wie we zelf zijn. 

Voor velen van ons is dat niet zo eenvoudig: de Bijbel bestuderen met christenen wereldwijd. Daarom bieden we u deze bijbelstudie aan. Zes zendingswerkers in zes landen (dat zijn: Colombia, Libanon, Malawi, Tsjechië, Thailand en Zuid - Soedan) hebben samen met een groep christenen daar het verhaal van de Emmaüsgangers bestudeerd. Een weerslag van hun bevindingen vindt u in deze brochure. De groepen hebben veel méér gezegd dan u hier vindt; dit is slechts een heel beknopte weergave.

We hopen dat u met deze bijbelstudie aan de slag gaat en dat u 'met alle heiligen' méér gaat ontdekken 'wat de breedte en lengte en diepte en hoogte is' van de liefde van Christus. (Efeze 3: 18-19)"

Via deze link kunt u het boekje bestellen.