Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Meer nieuws

Wycliff Nederland is 50 jaar!

vrijdag, 14 februari

Kerstbericht

maandag, 23 december 2019

Opkomende Missionaire Bewegingen

maandag, 18 november 2019
Bekijk nieuws

Actueel

Wortel schieten

Terug naar het overzichtmaandag, 15 januari 2018

Ontwikkelingsorganisatie Tear geeft voor de negende keer een veertigdagenkalender uit. Met de kalender wil Tear christenen helpen om bewust naar Pasen toe te leven en bewust in het leven te staan. Nadat een aantal jaren het accent lag op ‘opstaan’ en ‘in actie komen’, is het thema dit keer ‘Wortel schieten’. Hoe dieper je wortels, des te steviger je staat en des te verder je takken kunnen reiken.

Campagneleider Joost van Dieren over het thema: ‘Het is een hele kunst om een goed voornemen of een goed initiatief vol te houden en te laten wortelen, laat staan jezelf als persoon een goed fundament aan te meten. We kijken naar wat je nodig hebt om krachtige wortels te ontwikkelen en naar het effect hiervan op je omgeving.’ Dagelijkse overdenkingen worden afgewisseld met praktische tips, ervaringen, blogs en unieke fotografie.


De schrijvers die aan de kalender meewerken (Mirjam Kollenstaart, Otto de Bruijne, Mirjam van der Vegt, Gerbram Heek, Theanne Boer, Rikko Voorberg, Martine Vonk en Henk Stoorvogel) hebben allemaal hun eigen kijk op het thema. Zo zegt Martine Vonk: “Ik hoop iedere dag weer verder te wortelen in God en vandaaruit radicale keuzes te maken in tijd, geld en goed. Veel mensen pikken hier en daar wat van verschillende religies en opvattingen. Dat geeft een potpourri aan ideeën en gedachten, maar is vaak niet geworteld, het kan zomaar weer veranderen. Een geworteld geloof houdt ook stand als het moeilijk is.”

De Tear-kalender is de laatste jaren uitgegroeid tot een begrip in christelijk Nederland. Steeds meer christenen van uiteenlopende denominaties lezen de kalender, soms samen met hun kerkelijke gemeente. Afgelopen jaar lazen ruim 66.000 christenen mee. 

Voor meer informatie en om de kalender te bestellen, klik hier.