Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Meer nieuws

Wycliff Nederland is 50 jaar!

vrijdag, 14 februari

Kerstbericht

maandag, 23 december 2019

Opkomende Missionaire Bewegingen

maandag, 18 november 2019
Bekijk nieuws

Actueel

Zendingserfgoedkalender 2019

Terug naar het overzichtmaandag, 27 augustus 2018

Vanaf eind augustus is de Zendingserfgoedkalender 2019 weer beschikbaar. In deze kalender staat de verbeelding van het evangelie door christenen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika centraal. Voor 2019 zijn dat schilderijen van Bijbelverhalen in de traditionele hofschilderstijl van het Indonesische eiland Bali.

Deze hofschilderstijl staat bekend als de wajang  of kamasan stijl en is uniek te noemen. De kalender geeft informatie over het eiland, dat veel mensen als vakantiebestemming kennen, van de geschiedenis van zending en kerk, het Balinees Hindoeïsme en de typische traditionele schilderkunst, zoals deze zich sedert de 13e eeuw heeft ontwikkeld op het eiland. Er is een samenvatting in het Engels en er is informatie over het werk van het Zendingserfgoedhuis te vinden.

De Zendingserfgoedkalender 2019 kost € 9 per stuk. Commissies en diaconieën kunnen bij bestellingen vanaf 10 stuks (te verzenden aan één adres) exemplaren bestellen tegen een gereduceerde prijs van € 6 per stuk. Het verschil kunnen commissies voor hun werk gebruiken. Bestellen en info: klik hier