Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Meer nieuws

Wycliff Nederland is 50 jaar!

vrijdag, 14 februari

Kerstbericht

maandag, 23 december 2019

Opkomende Missionaire Bewegingen

maandag, 18 november 2019
Bekijk nieuws

Actueel

Oecumenisch en orthodox

Terug naar het overzichtmaandag, 4 februari 2019

Op 16 februari zal in conferentiecentrum 'In de Driehoek' (Willlemsplantsoen 1c, Utrecht) een ontmoetingsdag plaatsvinden rondom het thema 'Oecumenisch en orthodox in deze tijd'. De dag, die om 9.30 uur begint met een ochtendgebed in de Sinte-Gertrudiskathedraal, staat in het teken van een ontmoeting met Oosters-Orthodoxe kerken. In het ochtendprogramma zal aartsbisschop Job van Telmessos (Oecumenisch Patriarchaat) spreken over twee documenten van het Panorthodoxe Concilie 2016: 'The Mission of the Orthodox Church in Today's World' en 'The Relations of the Orthodox Church with the Rest of the Christian World'.

Aan de paneldiscussie verlenen medewerker mgr. Joris Vercammen (Oud-Katholieke Kerk), dhr. Geert van Dartel (Katholieke Vereniging voor Oecumene) en ds. Margarithe Veen (PKN). 

Entreeprijs (inclusief koffie/thee en lunch): 10 euro (bij binnenkomst te betalen). Opgave vooraf is wel gewenst (tot uiterlijk op 8 februari) door het sturen van een mail aan: secretarisoek@gmail.com. Voor meer informatie, klik hier.