Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Agenda

23aug

IAMS Europe Conference

Van 23 augustus tot 27 augustus
13sep

Midden-Oostenberaad

van 10:00 tot 12:00
21sep

Walk of Peace 2019

van 12:00 tot 15:00
Bekijk agenda

Zomertentoonstelling Papoea in Wierum

Zaterdag, 2 juni, de hele dag
Locatie: Mariakerk, Wierum

In de 40dagentijd heeft u meer kunnen zien van het project P3W in Papoea via Kerk in Actie. Bent u nieuwsgierig naar nog meer? Bezoek dan de zomertentoonstelling over West-Papoea in de Museumkerk van Wierum.

Rode draad in de tentoonstelling is het levensverhaal van Freerk Kamma, een dorpsjongen (1906-1987) die na zijn eerste baantjes van matroos en bakkersknecht zich schoolt tot gediplomeerd zendeling. Hij gaat met zijn gezin wonen en werken op het toenmalige Nederlands Nieuw Guinea. Kamma kreeg grote belangstelling voor de Papoea’s en hun cultuur. Hij leerde enkele van hun talen en nam op zijn reizen altijd een bandrecorder mee om hun verhalen en muziek op te nemen. De tentoonstelling omvat unieke gebruiksvoorwerpen en kunst uit Nieuw Guinea en er wordt origineel filmmateriaal vertoond.

De tentoonstelling wordt op 2 juni feestelijk geopend. Op zondag 3 juni is er een themadienst in de Mariakerk van Wierum. U kunt de tentoonstelling iedere vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 3 juni tot 15 september bezoeken. Klik hier voor meer informatie. 


Terug naar het overzicht