Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Agenda

23aug

IAMS Europe Conference

Van 23 augustus tot 27 augustus
13sep

Midden-Oostenberaad

van 10:00 tot 12:00
21sep

Walk of Peace 2019

van 12:00 tot 15:00
Bekijk agenda

Vluchtelingengebedsdag

Zondag, 24 juni, de hele dag
Locatie: Diverse Locaties

Jaarlijks roept Gave christenen en kerken op om mee te doen aan de Vluchtelingengebedsdag. Een zondag waarop christenen wereldwijd bidden voor (het werk onder) vluchtelingen.

De eerste zondag na Wereldvluchtelingendag (van de UNHCR) wordt de Vluchtelingengebedsdag gehouden. In 2018 is dat op 24 juni. Wereldwijd bidden christenen voor Gods zegen voor de vluchtelingen en de christenen die contact met hen hebben.

De Vluchtelingengebedsdag is bedoeld om kerken bewust te maken van het belang om te bidden voor vluchtelingen en het vluchtelingenwerk in Nederland. Jaarlijks organiseert de UNHCR de Wereldvluchtelingendag op 20 juni. Gave hoopt dat kerken en individuele christenen de uitnodiging aannemen en tijd apart zetten om te bidden voor de vluchtelingen wereldwijd en meer specifiek voor de asielzoekers in Nederland. De Vluchtelingengebedsdag is een initiatief van het platform Refugee Highway Partnership en wordt door organisaties uit diverse landen gedragen.

Dit kunt u doen:

- Zelf bidden voor vluchtelingen.

- Uw kerk(leiding) vragen of zondag 24 juni in of rond de kerkdienst er gebeden wordt voor vluchtelingen. U kunt ook een themadienst organiseren. Als de liturgie het toelaat, kan er een vluchteling worden uitgenodigd die zijn getuigenis vertelt. Dit spreekt vaak erg aan, omdat gemeenteleden dan een tastbaar beeld krijgen en zo betrokken raken bij waar voor gebeden wordt. Ook kan een medewerker van Gave (een deel van) de dienst vullen.

Daarnaast heeft Gave een actiepakket beschikbaar gesteld om deze dag onder de aandacht te brengen. Het actiepakket bevat:

– een preekschets
– een PowerPoint presentatie
– artikel voor in het kerkblad
– materiaal voor het kinderwerk

Klik hier voor meer informatie.


Terug naar het overzicht