Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Agenda

23aug

IAMS Europe Conference

Van 23 augustus tot 27 augustus
21sep

Walk of Peace 2019

van 12:00 tot 15:00
28sep

Kerkmuren: zegen of vloek?

Bekijk agenda

Studieweekend Weg van de Tora

Van 23 november 17:00 tot 24 november 16:00
Locatie: Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult

Een tweeluik over koning David

 

Op 23 en 24 november  2018 wordt op Fredeshiem weer een studieweekend georganiseerd rondom de serie Weg van de Tora.

Gewerkt wordt met nog niet gepubliceerd materiaal van deel 7 dat in het najaar van 2019 zal verschijnen. Het betreft teksten rond de figuur van David, die de grootste koning in de geschiedenis van het Bijbelse Israël was en tegelijk een aantal van de meest ernstige overtredingen beging. Verhalen die zo een tweeluik vormen. In verband met Davids overtredingen komen thema’s als omkeer, vergeving en verzoening aan de orde. Het studiemateriaal wordt op het weekend uitgedeeld.

 

Dit weekend staat onder leiding van drs. Dodo van Uden (theologe, gespecialiseerd in het Oude Testament en het rabbijnse Jodendom) en drs. Afke Maas-Smilde (doopsgezind predikante, docente leerhuizen, gespecialiseerd in bijbel uitleg). Beiden zijn lid van de Commissie Joden-christenen van de Doopsgezinde Broederschap.

 

Tijd: vrijdag 23 november vanaf 17.00 uur t/m zaterdag 24 november tot 16.00 uur,

Plaats: Buitengoed Fredeshiem,  Eiderweg 2, Steenwijk- De Bult. www.fredeshiem.nl

Kosten: €123,-- p.p. (2-pk); €138,-- p.p. (1-pk), inclusief overnachting, ontbijt, lunch, diner, koffie en thee.  

Aanmelden en/of informatie: 0521 53 51 00; info@fredeshiem.nl

Ook belangstellenden die niet aan een of meerdere van de vorige studieweekends hebben deelgenomen zijn van harte welkom.

 

Tot nu toe zijn 6 delen verschenen in de serie Weg van de Tora. De delen zijn te bestellen als E-book of Print on demand "Weg van de Tora", bij de ADS (020-6230914 of ads@doopsgezind.nl). De kosten per deel zijn  € 7,-.

Op http://www.doopsgezind.nl/text.php?paginaid=2549#1014  kunt u een gratis “proefboekje” downloaden.

 

De serie Weg van de Tora wordt uitgegeven door de ADS, op initiatief van de “Commissie inzake de verhouding Joden christenen”. Deze ADS commissie heeft als doel de bestudering van Oude Testament  en Jodendom binnen de Broederschap te stimuleren. Zij doet dat o.a. door het verzorgen van studiemateriaal voor Bijbelgroepen.

De Tora is in de christelijke traditie dikwijls gezien als 'de wet ', waarmee de werkelijke betekenis als 'onderwijzing, lering 'uit het oog werd verloren. Je zou kunnen zeggen, men raakte hierdoor 'weg' van de Tora. De bedoeling van de serie Weg van de Tora is bij te dragen aan het terugvinden van de oorspronkelijke betekenis van de Tora: een wegwijzer voor het leven.


Terug naar het overzicht