Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Agenda

23aug

IAMS Europe Conference

Van 23 augustus tot 27 augustus
21sep

Walk of Peace 2019

van 12:00 tot 15:00
28sep

Kerkmuren: zegen of vloek?

Bekijk agenda

Nationale Synode

Woensdag, 29 mei van 13:00 tot 17:30
Locatie: Grote Kerk, Dordrecht

Op 29 mei 2019 vindt in de Grote Kerk in Dordrecht voor de vierde keer de Nationale Synode (nieuwe stijl) plaats. Dat is tevens de afsluiting van een Dordtse herdenkingsperiode van 400 jaar Nationale Synode uit 1618-1619. U bent hiervoor van harte uitgenodigd!

Bijzonder is dat vertegenwoordigers en leden van een groot aantal kerken en geloofsgemeenschappen de ‘Verklaring van verbondenheid’ zullen ondertekenen.  Ook u kunt in een speciaal register uw handtekening zetten. Een kunstwerk dat naar de ‘Verklaring van Verbondenheid’ verwijst, krijgt een vaste plaats in de Grote Kerk. Vicepremier Carola Schouten zal dat onthullen.                      

De Nationale Synode 2019 geeft zowel qua inhoud als muzikale omlijsting uitdrukking aan de diversiteit van de kerken in Nederland. Sprekers zijn o.a. prof. dr. Bram van de Beek, dr. Hans Burger en pinkstervoorganger en socioloog dr. Samuel Lee. Ook zijn er bijdragen van Joost Röselaers, bisschop Gerard de Korte, Saskia van Meggelen, Ruben Flach en prof.dr. Erik Peels. Het Elvis & Friends Choir, het Dordt College Concert Choir uit Iowa (VS), het Leger des Heils, dirigent Jan-Quintus Zwart en organist Ab Weegenaar zorgen voor muzikale begeleiding. Presentatie is in handen van Hella van der Wijst.

Het programma begint om 13.00 uur en eindigt om 17.30 uur.

Meer info, ook over de Verklaring van verbondenheid, vindt u op hier


Terug naar het overzicht