Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Agenda

23aug

IAMS Europe Conference

Van 23 augustus tot 27 augustus
21sep

Walk of Peace 2019

van 12:00 tot 15:00
28sep

Kerkmuren: zegen of vloek?

Bekijk agenda

ETS-studiedag

Zaterdag, 29 juni van 10:30 tot 16:00
Locatie: De Goede Reede, Vondellaan 2, Veenendaal

ETS-studiedag – Jezus verkondigen: missionair zijn

 

Op zaterdag 29 juni vindt de derde en tevens laatste ETS-studiedag van dit collegejaar plaats. Het thema is Jezus verkondigen: missionair zijn. Martijn Vellekoop zal deze studiedag verzorgen.

 

Inhoud

Tijdens deze studiedag ga je samen op zoek naar het doel van missionair werk en wat de rol van de kerk daarbij is. Gaat missionair werk over vergeving van zonden en in de hemel komen? Of gaat het over zonnepanelen, armoedebestrijding en het uitbannen van kindslavernij? Aan de hand van de Bijbel, Martijns levensverhaal en wat hij ziet in de praktijk, geeft hij zijn visie op missionair werk. Prikkelend, gestructureerd en met humor. Je gaat samen op zoek naar wat Jezus voor ogen had toen hij opriep tot bekering. Je staat stil bij de betekenis van het Koninkrijk van God en hoe dat idee naar hier en nu vertaald kan worden. En je gaat kijken welke praktische stappen je kunt zetten als je met je gemeente aan de slag wilt met missionair werk.

 

Programma

In het eerste blok zal Vellekoop vooral stilstaan bij zijn eigen verhaal en de Bijbel induiken. Het doel van missionair werk staat dan centraal. In het tweede blok wordt gekeken naar hulpmiddelen, concepten en mogelijkheden op het vlak van missionair werk. In het derde blok wordt aandacht geschonken aan de praktijk; hoe kun je in jouw eigen gemeente aan de slag gaan met missionair werk?

 

Aanmelden kan hier


Terug naar het overzicht