Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Agenda

11feb

Samen leiding geven aan verandering in de kerk

van 09:30 tot 15:30
13feb

Ontdek Interserve Avond

van 19:30 tot 21:30
17feb

75 jaar bevrijding en groeiend antisemitisme Wat staat de kerk te doen?

van 10:30 tot 15:30
Bekijk agenda

Raadsvergadering NZR

Vrijdag, 27 september van 10:00 tot 12:30
Locatie: Bergkerk, Abr. Kuyperlaan 2, Amersfoort

Op vrijdag 27 september is er wederom een raadsvergadering van de NZR. Tijdens deze vergadering zal Inge Landman de inleiding met de titel "Contextueel Bijbellezen: Methode van en voor Zending" verzorgen. Inge Landman is als projectmedewerker Bijbel/Contextueel Bijbellezen werkzaam bij Kerk in Actie en door middel van cursussen maakt zij de methode vruchtbaar in de Nederlandse context en traint mensen om zelf contextuele bijbelstudies te faciliteren.

Inge Landman schrijft over Contextueel Bijbellezen, een methode ontwikkeld door partners van Kerk in Actie in Latijns Amerika en Afrika, en toegepast en verder ontwikkeld wereldwijd:

“In Colombia hielp ons het Contextueel Bijbellezen om in gesprek te raken over dat moeizame proces van verzoening en sámen te zoeken naar het goede, naar die lichtstraal die het duister doorbreekt en genoeg licht geeft voor de volgende stap. En ik ben daarom ontzettend blij en dankbaar dat deze manier van samen lezen ook in Nederland steeds meer inbedding krijgt. De afgelopen maanden heb ik met groepen in het hele land mogen lezen en ontdekken dat die oude verhalen onverminderd relevant zijn en een ander licht kunnen werpen de waarneming die wij hebben van onze dagelijkse realiteit. Ze inspireren ons en de gesprekken verbinden ons. De verhalen zetten ons in beweging. En zo worden we samen elke keer opnieuw enthousiast over dat boek dat zo ingewikkeld kan zijn maar tegelijk zoveel inspiratie brengt.”

We gaan aan de slag met de methode en kijken hoe Contextueel Bijbellezen (ook) een missionaire praktijk is.

 

Aanmelding voor de vergadering is gewenst i.v.m. catering. 


Aanmelding Raadsvergadering 27 september 2019Terug naar het overzicht