Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Agenda

20nov

Kerk voor iedereen? Dat werkt zo!

van 10:00 tot 15:00
21nov

Business as Mission Congres

21 november tot 22 november
23nov

Werkdag Geloven zonder Grenzen - Raad van Kerken

van 10:15 tot 15:30
Bekijk agenda

Vredesweeklezing 2019

Vrijdag, 20 september van 16:00 tot 18:00
Locatie: Domkerk, Utrecht

Met de Vredesweeklezing 2019 in de Domkerk Utrecht luidt vredesorganisatie PAX de landelijke Vredesweek in. Het motto van de Vredesweek is ‘Vrede Verbindt Over Grenzen’ en gaat o.a. over elkaar ontmoeten.

In de lezing van Jan Gruiters passeren vier decennia vredeswerk. De oorsprong van de vredesbeweging, het begin van PAX, is nauw verbonden met de beëindiging van de Tweede Wereldoorlog. Vrede verbindt mensen over de grenzen van vijandschap heen. Van demonstraties tegen kernwapens naar lobby voor Soedan, van de val van Aleppo in Syrië en het afschaffen van het INF-kernwapenverdrag naar tekenen van hoop in het werk van de vredesorganisatie PAX. Gruiters: “We zien 75 jaar na beëindiging van die verscheurende en vernietigende oorlog de verdeeldheid in Europa en in onze eigen samenleving  groeien. Durf elkaar te leren kennen over de breuklijnen van onrecht ongelijkheid en uitsluiting.” 

Rikko Voorberg zal vanuit zijn ervaring met vluchtelingen en de PopUp-kerk reflecteren op het thema ‘Vrede Verbindt over Grenzen’. Voorberg: “In de pop-up kerk is de tegenstelling niet meer die tussen geloof en ongeloof, maar gaat het om geloof versus cynisme. Verlangen we naar een andere wereld? Laten we dan samen gaan. Het verlangen is wat de PopUp-kerk draagt.” Voorberg klaagt niet aan, maar biedt aan te helpen. Zo ontstond het idee om vluchtelingen van de Griekse eilanden te halen.

De Vredesweeklezing 2019 is een initiatief van Vredesorganisatie PAX en Citypastoraat Domkerk.

De lezing is vrij toegankelijk. Aanmelden gewenst via vredesweek@paxvoorvrede.nl of frans.de.wolff.1954@gmail.com


Terug naar het overzicht