Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Agenda

17jan

Oecumenelezing 2020: Op zoek naar geloofwaardige identiteit

van 15:00 tot 17:30
19jan

Week van Gebed 2020

19 januari tot 26 januari
25jan

Kerk zijn op de rand

van 09:30 tot 16:00
Bekijk agenda

TEAR Collegedag met Chris Wright

Donderdag, 31 oktober van 09:00 tot 17:00
Locatie: Hoop voor Noord, Rode Kruisstraat 20, Amsterdam

Hoe is Gods missie onderdeel van je dagelijks leven? En waarom is dat van belang voor onze identiteit, ons wereldbeeld en onze missie? Welke rol hebben we als christenen in de verschillende sectoren in de samenleving?

Graag nodigen we je uit om daar verder over na te denken op donderdag 31 oktober tijdens de collegedag Part of the Story met Chris Wright in Amsterdam. Deze conferentie staat niet op zichzelf. Sinds een aantal jaren faciliteren we de bezinning op Integral Mission in een learning & blessing community. Dit doen we door middel van voorgangersreizen naar Oeganda, werkconferentie en collegedagen. Je ontvangt deze uitnodiging, omdat je mee op reis bent geweest en/of aanwezig was bij één van deze activiteiten.

Chris Wright, oud-testamenticus en schrijver van verschillende toonaangevende boeken over missiologie, neemt ons mee in het grote verhaal van de Bijbel. Hij verbindt dat met onze rol in de missie van God. Het hele evangelie staat centraal en is goed nieuws voor álle aspecten van het leven. Maar hoe zit het dan met de redding van mensen? Als God ons wil inzetten in Zijn missie, in hoeverre is God dan van ons afhankelijk? En beweegt God met ons mee of andersom? De lezingen zullen een verdere verdieping zijn op de eerdere boeken die hij schreef.

 

Informatie

Kosten: € 37,50 per persoon, studentenprijs: € 17,50

Meer informatie & aanmelding: www.tear.nl/collegedag

Er is beperkte plek, dus wacht niet te lang met aanmelden. De lezingen zijn in het Engels. 

 

De collegedag is een initiatief van Tear en komt tot stand in samenwerking met New Wine NL, Diaconaal Steunpunt, Baptistenseminarium, Evangelisch College en Micha Nederland.

We moedigen je van harte aan om iemand mee te nemen naar deze dag om hem of haar bekend te maken met het integral mission gedachtegoed. Dat kan bijvoorbeeld iemand zijn uit je kerkenraad of iemand die je zou willen aanmoedigen om hiermee aan de slag te gaan.

 

Waarom organiseert Tear een collegedag over de missie van God?

Bij Tear geloven we dat het herstelplan van God Zijn missie is op deze aarde. Gebroken relaties vormen ten diepste de oorzaak van armoede en onrecht in de wereld. Waar herstel van die relaties plaatsvindt, tussen God en mensen, tussen mensen onderling en tussen mensen en de natuur, kunnen armoede en onrecht worden uitgebannen. Waar Chris het heeft over ‘de gehele wereld en het gehele evangelie’ is het onmisbaar om daarin te kijken naar hoe Gods missie op andere plekken zichtbaar wordt. Als christelijke ontwikkelingsorganisatie voelen we de urgentie om het besef dat het Koninkrijk om het hele leven gaat te agenderen. Dat betekent dat iedereen onderdeel is daarvan. Van onze zuidelijke broeders en zusters leren we een andere manier van kijken waarbij missie geen dualisme bevat zoals missionair of diaconaat, maar er is sprake van een holistische missie.            


Terug naar het overzicht