Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Agenda

11feb

Samen leiding geven aan verandering in de kerk

van 09:30 tot 15:30
13feb

Ontdek Interserve Avond

van 19:30 tot 21:30
17feb

75 jaar bevrijding en groeiend antisemitisme Wat staat de kerk te doen?

van 10:30 tot 15:30
Bekijk agenda

Kerk zijn op de rand

Zaterdag, 25 januari van 09:30 tot 16:00
Locatie: Kerk aan het Lint, Alendorperweg 103, Utrecht

Hoe ben je als kerk vandaag de dag missionair?

Hoe deel je geloof, hoop en liefde?

Die vraag staat centraal tijdens de werkconferentie ‘Kerk-zijn op de rand’. De conferentie is bedoeld om inspiratie, tips, praktijkvoorbeelden en ervaringen rond missionair kerk-zijn met elkaar te delen.

Onze tijd wordt gekenmerkt door grote sociale, maatschappelijke, economische en technologische veranderingen. Tegelijkertijd zie je dat de kerk verdrongen is naar de rand van de samenleving. Hoe kan deze ‘kerk aan de rand’ – te midden van alle veranderingen – overeind blijven en van betekenis zijn voor de samenleving? 

We bieden je een gevarieerd programma vol inspirerende verhalen, praktische workshops en verschillende uitwisselingsmomenten. Op de werkconferentie staan we eerst stil bij grote maatschappelijke kantelingen en trends. Vervolgens kijken we samen naar zes ‘kantelkansen’ voor de missionaire kerk. 

De werkconferentie ‘Kerk-zijn op de rand’ is bedoeld voor kerkelijk werkers, diaconaal en missionair werkers, jeugdwerkers, predikanten, ouderlingen, diakenen en vrijwilligers in diverse commissies/aandachtsgebieden. Kom vooral naar de conferentie met meerdere mensen uit jouw kerkgemeente! 

Georganiseerd door: GKV, CGK en NGK.

Voor meer informatie en aanmelding, klik hier.


Terug naar het overzicht