Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Agenda

23jan

De stad in de religie, religie in de stad

van 12:15 tot 17:00
23jan

Nieuwjaarsevent MissieNederland

van 14:00 tot 18:30
24jan

De stad in de religie, religie in de stad

van 09:30 tot 17:00
Bekijk agenda

Werkconferentie Integral Mission

Donderdag, 16 januari van 09:30 tot 20:00
Locatie: Open Huis Haarlem, Professor Boumanstraat 1a, Haarlem

Op 16 januari 2020 houdt ontwikkelingsorganisatie Tear een werkconferentie over Integral Mission in Haarlem. Tijdens de bijeenkomst maken predikanten, voorgangers, kerkelijk werkers en studenten kennis met missionaire initiatieven in de stad en reflecteren ze op wat de Bijbel hierover zegt.

Doel van de werkconferentie is om met predikanten en kerkelijk werkers in Nederland door te praten over de principes van Integral Mission: de overtuiging dat Gods missie betrekking heeft op alle aspecten van het leven. Dorina Nauta, projectleider: ‘In onze projecten wereldwijd zien wij hoe krachtig het is als een kerk zich inzet voor de bloei van de omgeving in de breedste zin van het woord. Naast het geestelijk leven van mensen, is ook het sociale en economische welzijn van belang en bijvoorbeeld de leefomgeving. Het evangelie is letterlijk goed nieuws voor elk onderdeel van het leven. Dit denken willen we graag delen met kerken in Nederland.’

Eigen praktijk
Deelnemers aan de conferentie bezoeken allerlei geloofsgemeenschappen en missionaire initiatieven, waaronder Hart voor Velserbroek, Re:connect, Stem in de stad, het Stadsklooster en Open Huis. Vanuit die context denken ze samen na over wat de Bijbel zegt over missie en kerk-zijn in de buurt en over hun eigen praktijk. ’s Ochtends geven burgemeester Jos Wienen en Hans Luttik, coördinator van Geloven in de Stad een inleiding.

Tear organiseert deze werkconferentie in samenwerking met Geloven in de Stad en Agapè.


Terug naar het overzicht