Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Agenda

23jan

De stad in de religie, religie in de stad

van 12:15 tot 17:00
24jan

De stad in de religie, religie in de stad

van 09:30 tot 17:00
25jan

Kerk zijn op de rand

van 09:30 tot 16:00
Bekijk agenda

Nieuwjaarsevent MissieNederland

Donderdag, 23 januari van 14:00 tot 18:30
Locatie: Het Baken, Beneluxlaan 3 in Woerden

The world on mute

Het leven is druk. Dat is in de kerk niet anders dan buiten de kerk. Toch is het noodzakelijk om het geluid van deze wereld eens helemaal buiten te sluiten en onze aandacht te richten op God. Als christelijke organisatie is Hij het centrum van ons werken en denken en moeten we er extra voor waken om niet meegesleurd te worden door onze volle agenda’s. Er is immers altijd iets te doen.

Jezus zegt in Johannes 5: “Uit zichzelf kan de Zoon niets doen. Maar hij ziet wat de Vader doet, en hij doet dan precies hetzelfde.” (Bijbel in Gewone Taal). Dat zijn intrigerende woorden waar een oproep inzit om de tijd te reserveren om aandachtig te luisteren naar de stem van de Vader. Bij het begin van een nieuw kalenderjaar willen daar dan ook de tijd voor nemen: God aanbidden, zijn aangezicht zoeken, luisteren naar Zijn stem en voorzichtig kijken naar dat verse jaar wat voor ons ligt.

In 2020 wil MissieNederland starten met maandelijkse bijeenkomsten waar het luisteren naar God centraal staat. Een dag waarop we de wereld even buitensluiten en ons richten op wat God tot ons zegt. Dit willen we doen met zoveel mogelijk deelnemers uit ons netwerk om elkaar te bemoedigen, geloof te bouwen en verhalen te delen over de mooie dingen die God al aan het doen is. Dit nieuwjaarsevent is daar een voorproefje van.

InSalvation zal ons leiden in aanbidding, we luisteren naar de woorden van God, bidden met elkaar en luisteren naar een oproep voor meer samenwerking in de missie van God. Tijdens dit nieuwjaarsevent staat de ontmoeting centraal. De ontmoeting met God, de ontmoeting met zijn kinderen. Even een moment om los te komen van onze rollen en te ervaren dat we samen kinderen van God zijn. 


Terug naar het overzicht