Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Agenda

3mrt

Missionair Café Unie van Baptisten

van 18:30 tot 21:00
8mrt

Vrouw en leiderschap

van 14:30 tot 18:00
11mrt

Dudoklezing

van 19:30 tot 22:00
Bekijk agenda

Symposium politiek-maatschappelijke betrokkenheid christenen wereldwijd

Woensdag, 11 maart van 09:30 tot 16:00
Locatie: Symphony-gebouw, Gustav Mahlerplein 3, Amsterdam

Op 11 maart organiseren de Faculteit Religie en Theologie en het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie een symposium over de politiek-maatschappelijke betrokkenheid van christenen wereldwijd en christenmigranten in Nederland, met professor Philip Jenkins (University of Pennsylvania).

Zowel in Nederland als wereldwijd verandert het christendom snel. Philip Jenkins - bekend van zijn boek ‘The Next Christendom. The Coming of Global Christianity’ uit 2002 - verschuift het zwaartepunt van het christendom naar het zuidelijk halfrond. Deze veranderingen hebben ook gevolgen voor christenen in Nederland. Enerzijds vindt de ontmoeting tussen noord en zuid plaats in internationale contacten: Wat is de rol van religieuze overtuigingen, maatschappelijke context en tradities in de verschillende manieren waarop christenen wereldwijd zich verhouden tot het publieke domein? Anderzijds vindt de ontmoeting tussen noord en zuid ook plaats in binnenlandse contacten: er zijn inmiddels ongeveer een miljoen christenen met een migratieachtergrond in Nederland.

Hierover wordt op 11 maart in het bijzijn van professor Jenkins dieper in gesprek gegaan. Naast Philip Jenkins, leveren o.a. de volgende mannen een bijdrage aan het symposium:

dr. Samuel Lee (Theoloog des Vaderlands 2020)

prof. Ruard Ganzevoort

dr. Simon Ririhena

drs. Godian Ejiogu

dr. Michael Bakker

dr. Klaas Bom

dr. Jorge Castillo Guerra

 

Klik hier om uw toegangsbewijs (€25) te kopen. 

 


Terug naar het overzicht