A Rocha Inspiratieweekend


  • Datum:
  • Locatie: Near East Ministry
  • Adres: Voorthuizerweg 5, Nijkerk

Je bent van harte welkom om dit inspiratieweekend samen met ons door te brengen. Een weekend waarin ontmoeting en inspiratie centraal staan. Dit jaar is het thema: ‘Wortelen’. Iedereen is welkom, of je actief bent bij A Rocha of niet en ons juist een beetje beter wil leren kennen.

Programma
Hoofdspreker
De hoofdspreker van dit weekend is Dave Bookless. Dave Bookless is auteur van het book ‘Het Groene Hart van het Geloof’ en is directeur Theologie bij A Rocha Internationaal. Hij neemt ons op zaterdagochtend en zondagochtend mee in het thema ‘putting down roots’ of in het Nederlands ‘wortelen of wortelschieten’. We gaan kijken naar wat het betekent als we ons verbinden met en wortelen op de plekken waar we wonen en hoe we juist op die plekken zorg kunnen dragen voor de schepping.

Workshops
Op zaterdagmiddag zijn er vier workshops.

  • Wandeling met Age Fennema. Age is rentmeester en beheert de landgoederen naast het terrein van de NEM. Er is daar veel moois te ontdekken en het is een gebied wat volop in transitie is wat betreft de landbouw.
  • Leer botanisch teken. Leer goed kijken naar de planten om je heen door ze te leren tekenen.
  • Klimaatverhaal & psychologie.  Praktische workshop waarin je leert om in gesprekken met anderen te kunnen vertellen waarom jij het belangrijk vindt om goed voor de schepping te zorgen of je in te zetten tegen klimaatverandering. Dit zonder in gepolariseerde discussie terecht te komen. Ook leren we meer over klimaatpsychologie.
  • Verdiepende workshop met Dave Bookless, info volgt.

Zondagochtend
Zondag starten we rustig op en zullen Dave en een andere spreker opnieuw iets met ons delen rondom het thema ‘Wortelen’. Er is een open podium voor wie wat wil delen en we sluiten af met een lunch.

Einde programma
Zondag 18 juni om 14.00 uur.

Voor meer informatie, klik hier.