Symposium ‘Slavernij: verleden en heden’


  • Datum:

Welke rol speelde de kerk vroeger in ons slavernijverleden? En welke rol spelen wij nu in de strijd tegen moderne slavernij? International Justice Mission Nederland houdt op 29 juni een symposium over slavernij vroeger en nu.

Het symposium is bedoeld voor voorgangers en kerkelijk betrokkenen uit heel Nederland, om stil te staan bij het slavernijverleden en tegelijkertijd na te denken over de rol van de kerk als het gaat om slavernij anno 2023. Tijdens dit symposium zijn er lezingen van Martijn Stoutjensdijk en Caroly Houmes. Martijn zal ons meenemen in de rol van de protestantse kerk in het slavernijverleden, Caroly zal vertellen over slavernij anno 2023 en de rol die de kerk in Nederland hierin kan hebben. Na de lunch zijn er verschillende workshops waar u aan kunt deelnemen. Thema’s van de workshop zijn o.a. ‘De rol van de kerk: het ongemakkelijke gesprek’ & ‘Herdenken: hoe doe je dat?’

Het symposium start om 10:00 en zal rond 15.00 afgelopen zijn. Lunch wordt u door IJM aangeboden. Inloop vanaf 09:30. Meer informatie en aanmelding: https://www.ijmnl.org/symposium.