Walk of Peace 2022


  • Datum:

PAX organiseerde in 2015 samen met de Raad van Kerken de eerste Walk of Peace in Nederland. Deze vond plaats in Den Haag de stad van Vrede en Recht.  Sindsdien wordt de organisatie van lokale Walks of Peace gestimuleerd en zijn er inmiddels al meer dan honderd edities georganiseerd door het hele land.

Op 25 september 2022 zal de jaarlijkse Walk of Peace plaatsvinden in Den Haag. De Walk of Peace is een wandeling in, van en voor Vrede. Een wandeling om te ervaren én te laten zien dat we, ondanks verschillen, toch met elkaar kunnen oplopen.

De wandeling, die ongeveer 6,5 kilometer zal zijn, benadrukt het belang van vrede, samenkomst en voortdurend dialoog. De wandeling zal starten bij het Vredespaleis en zal via verscheidene locaties haar weg vervolgen. Tijdens de wandeling zullen op deze locaties wandelaars meegenomen worden in het verhaal van vrede en oorlog (ofwel door sprekers, muziek of andere vormen van kunst). De Walk of Peace zal eindigen in het Zuiderpark, waar iedereen, onder het genot van hapjes en entertainment, met elkaar verder in gesprek kan.

Tijdens deze zevende editie van de Walk of Peace wordt stilgestaan bij de ontwikkelingen in de wereld, de onzekerheid die de Oorlog voor Oekraïne meebrengt in Europa en de relatie met oplaaiende conflicten in de wereld.

Houdt de site van de Raad van Kerken in de gaten voor meer informatie.