Nederlandse Zendingsraad
Eenheid in Zending

Meer verdieping

Uitgelicht: Christopher J.H.Wright

woensdag, 3 oktober 2012
Bekijk verdieping

Bijbel en 'beperking'

vrijdag, 21 juni

Publicatie op 21 juni 2019

Bijbel en ‘beperking’. Contextuele en missiologische perspectieven

NZR-Cahier 4

Bijbel en 'beperking'

Wie Bijbel en ‘beperking’ serieus neemt, krijgt een nieuwe toegang tot de Schrift. Je gaat eigen blinde vlekken zien, bijvoorbeeld. Je kunt ook merken hoe meelezen met een blinde je zicht op de Bijbel verdiept. Want wiens perspectief telt er eigenlijk mee? Dat van de ‘normale, gezonde’ mens? Wie is dat dan? Of ook het perspectief van iemand die blind, doof, of mentaal beperkt is? Hoe lees je dan verhalen over genezing? Of over licht en horen?

Aandacht voor dit thema maakt ook bewust van beperking op zich: waar en wat is het? Wie is er op welke manier beperkt, zichtbaar of onzichtbaar? Wat is het belang hiervan voor theologie, missie en kerk-zijn in Nederland, en daarbuiten?

 

Het vierde NZR-Cahier Bijbel en ‘beperking’. Contextuele en missiologische perspectieven is voortgevloeid uit de Dom Hélder Câmara-lezing 2018, een samenwerking tussen de Nederlandse Zendingsraad, Kerk in Actie en het Centrum voor Contextuele Bijbelinterpretatie (PThU/VU).

Aan het woord komen o.a. Louise Lawrence (hoogleraar Nieuwe Testament aan de Universiteit van Exeter, VK), Marcel Broesterhuizen (emeritus hoogleraar Pastorale Theologie aan de KU Leuven) en Bettie Woord (predikant-pionier in Almere-Poort). Het cahier biedt zo een breed perspectief: vanuit de wetenschap, uit de pastorale en theologische praktijk in Nederland en internationaal en, met name, van mensen die leven met een beperking.

 

Bijbel en ‘beperking’. Contextuele en missiologische perspectieven is de vierde uitgave in de serie reflectie en toerusting op missionaire en missiologische thema’s die de Nederlandse Zendingsraad uitbrengt onder de titel NZR-Cahiers.

Voor meer informatie en nummers bestellen (€9,95 per stuk) kunt u contact opnemen met: Nederlandse Zendingsraad, info@zendingsraad.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog

Reageer op deze blog


Verplicht maar verborgen