Felicitaties aan Dr. Berdine van den Toren-Lekkerkerker

Het bestuur, de participanten en de medewerkers van de Nederlandse Zendingsraad feliciteren interim-directeur Berdine van den Toren-Lekkerkerker van harte met de succesvolle verdediging van haar proefschrift Community as Mission. The Church Mission Society as Gift and Call in an Individualised and Globalised World en het verkrijgen van de doctorstitel.

Berdine werd ondervraagd in de  over haar onderzoek naar de perceptie van missie en gemeenschap van de Church Mission Society door wetenschappers uit binnen- en buitenland. U kunt de verdediging hier nog nakijken.

Op vrijdag engageerden wetenschappers en medewerkers van zendingsorganisaties de gedachten uit Berdines proefschrift in een inspirerend en uitdagend online seminar getiteld Mission organisations in times and places of worldwide connectivities, inequalities, and imaginaries. Met elkaar werd nagedacht over de uitdagingen die er bestaan voor missie vandaag en hoe de erfenis van zending in het verleden doorwerkt in (financiële, raciale en andere) ongelijkheid tot op de dag van vandaag, niet alleen in de zending, maar ook breder in de kerk en samenleving lokaal, nationaal en internationaal. Maar door met elkaar vooruit te kijken en vast te houden aan Gods missie werd er ook nagedacht over hoe we met die erfenis om kunnen gaan en ervan kunnen leren om tot nieuwe verhoudingen te komen.