Verschenen: Zomergezinsboekje “Smaken verschillen”

Na een paar ingewikkelde zomers vanwege het corona-virus kunnen we weer op pad: We hebben vakantie! En of je nu dichtbij blijft of ver weg gaat, in je vakantie kom je er al gauw achter dat andere mensen op verschillende plekken dingen anders doen.

Voor deze periode hebben de IZB, HGJB en GZB een speciaal zomergezinsboekje ontwikkeld. Zo willen we gezinnen helpen om ook in de vakantieperiode elke dag tijd voor God te nemen.

Mensen in de Bijbel die in aanraking komen met een andere cultuur spelen de hoofdrol. In het boekje zit van maandag tot en met zaterdag een Bijbelverhaal, een aantal liederen, iets om over door te praten, een aanmoediging om te bidden, een activiteit om samen te doen en een puzzel. Daarnaast staan er portretjes in van jonge christenen dichtbij of ver weg die hun verhaal delen. Zo proeven de gezinnen samen iets van andere culturen! 

Het boekje is gemaakt voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Daarnaast zijn er allerlei extra materialen zoals filmpjes, kleurplaten en podcasts voor tieners beschikbaar op de speciale website: www.zomergezinsboekje.nl

Het boekje kan een mooi cadeautje zijn ter bemoediging en inspiratie voor alle gezinnen in de gemeente. De gratis boekjes zijn te bestellen via www.zomergezinsboekje.nl. Enkel de verzendkosten moeten worden betaald. Bestel ze snel, zodat ze nog voor de zomervakantie bij de gezinnen kunnen zijn. Het boekje heeft een beperkte oplage, dus op=op.

Je kunt het boekje hier downloaden.