Martine Versteeg interim-directeur netwerk MissieNederland

Netwerkorganisatie bouwt door in jubileumjaar

Martine Versteeg-ter Veen wordt per 1 april interim-directeur van MissieNederland. Dat maakt de netwerkorganisatie vandaag, op internationale vrouwendag, bekend. Versteeg is op dit moment netwerkleider Kerk & Jeugd binnen de organisatie. Eerder werd al bekend dat huidig directeur, Jan Wolsheimer, vertrekt naar CAMA Zending.

Met de keuze voor een interim-directeur vanuit het team geeft het bestuur van MissieNederland de organisatie de ruimte om stevig door te zetten op de gemaakte plannen voor 2023. In dit jaar viert het netwerk dat zij al vijftig jaar samenwerkt aan de wereldwijde missie en bereidt zij zich voor op een nieuwe meerjarenstrategie. De interim-periode duurt tot en met 31 december.

Setkin Sies, voorzitter: ‘We zien de waarde van de koers die in de afgelopen jaren onder leiding van Jan Wolsheimer is ingezet en de kracht van het team dat achterblijft nu hij verder trekt naar een van onze partners.’ Het bestuur van MissieNederland ziet Versteeg als een zeer geschikte kandidaat om in deze tussenfase de organisatie een stap verder te helpen. Sies: ‘We zijn onder de indruk van de prestatie die Martine in de afgelopen jaren heeft geleverd in het cluster Kerk & Jeugd. Ze heeft daarbij laten zien oog te hebben voor het belang van het gehele netwerk en de hele kerk.’ Zelf opgegroeid op het zendingsveld in Indonesië, heeft Versteeg niet alleen affiniteit met het werkveld jeugd, maar ook met missionair werk in binnen- en buitenland, de andere twee pijlers van het MissieNederland-netwerk.

Samen Jong

Onder leiding van Versteeg lanceerde MissieNederland in het afgelopen jaar het boek en het netwerk Samen Jong. Het bestuur noemt dit project een mooi voorbeeld van hoe de organisatie graag werkt. Versteeg: ‘Diverse geloofsgemeenschappen en organisaties uit ons netwerk zagen de kracht van kernwaarden uit het onderzoek Growing Young en gingen aan de slag om lokale geloofsgemeenschappen een stap verder te helpen. Het bestaande aanbod uit het brede netwerk van MissieNederland werd in kaart gebracht en samen met het netwerk werden aanvullende middelen ontwikkeld. Ook op andere gebieden zien we mogelijkheden voor deze aanpak.’

Geloof in de kerk

MissieNederland gelooft in de kerk, omdat de wereld een kerk nodig heeft die leven brengt. Versteeg: ‘Ik geloof dat we als alliantie van individuen, geloofsgemeenschappen, kerkgenootschappen en organisaties een beweging mogen stimuleren in Nederland waarin mensen (weer) geloof mogen vinden in de kerk van Christus. Dat door onze samenwerkingen lokale betrokken kerkleden een stap verder geholpen worden om samen met hun geloofsgemeenschap leven te brengen in de wereld.’

Netwerkontmoeting ‘You give life’

Tijdens een netwerkontmoeting op donderdag 20 april viert de netwerkorganisatie dat zij vijftig jaar als samenwerkingsverband begon rondom de wereldwijde missie. Tevens wordt er op deze dag afscheid genomen van Jan Wolsheimer als netwerkdirecteur en om een zegen gebeden voor Martine Versteeg. Gratis kaarten zijn beschikbaar via www.missienederland.nl/yougivelife.