Conferentie over internet en de missie van de kerk

“Embracing the Digital Age: The Intersection of Theology and Technology in Today’s Church”: dit is het thema van de European Christian Internet Conference (ECIC 2023) die dit jaar van 25 tot 27 september plaatsvindt in Keulen, Duitsland. Deze 27e editie van de internationale conferentie richt zich op het snijvlak tussen kerk en moderne technologische ontwikkelingen. De inschrijving is nu geopend.

Nu onze samenleving steeds digitaler wordt, is het cruciaal voor de kerk om op een doordachte manier om te gaan met technologie. Wat betekent het proces van digitalisering voor de identiteit en missie van de kerk? Op welke manier kunnen theologen een bijdrage leveren aan het digitale debat? Hoe kunnen kerken en christenen betekenisvol aanwezig zijn op digitale platforms? Wat te doen met de uitdagingen van kunstmatige intelligentie?

Elk jaar organiseert ECIC een meerdaagse conferentie om de nieuwste trends, uitdagingen en kansen op het snijvlak van christendom en digitale technologie te bespreken. Deze conferenties bestaan uit keynote presentaties van vooraanstaande personen uit het veld, interactieve workshops en ruime mogelijkheden om te netwerken en samen te werken. Een hoogtepunt zijn de ‘Tell Your Story’-sessies, waar deelnemers de kans krijgen om te delen waar ze mee bezig zijn en feedback te krijgen van collega’s.

Een van de sprekers in september is Prof. Dr. Dmytro Tsolin, verbonden aan de Oekraïens Katholieke Universiteit in Lviv en de Duitse Evangelisch-Lutherse Kerk in Oekraïne. Hij zal ingaan op missionair kerk-zijn in oorlogstijd. Voor meer informatie en aanmelding klikt u op deze link.