IZB Missionaire Trends podcast voltooid

De vijfdelige podcastserie Missionaire Trends van de IZB is af. Kees van Ekris (IZB-collega en Theoloog des Vaderlands) en Rosa Douma (presentatrice Eerst dit-serie ‘Dit dus’) spraken met deskundige gasten zoals Paul Schenderling, Beatrice de Graaf en Arie Boomsma over actuele thema’s lichaam, onderdak, geestkracht, radicaliteit en het genereren van ideeën. Wat betekenen deze trends voor het uitleven van het Evangelie in je dagelijks leven?

Wat zijn trends in onze cultuur en hoe duiden we die? Hoe resoneren trends als je ze beluistert vanuit het christelijk geloof. ‘De kerk heeft een lange traditie van bewaren wat kostbaar is en tegelijkertijd van contact maken met nieuwe tijden, nieuwe werelden, nieuwe mensen’, aldus Theoloog des Vaderlands Kees van Ekris. Wat is de rol van kerken en christenen in de toekomst. Wat valt er te leren? Welke actie of alertheid vragen deze trends? Samen met dertiger Rosa Douma (mede-presentatrice van de Eerst dit-serie Dit dus) maakte hij een podcastserie over Missionaire Trends.