Samuel Lee neemt afscheid als Theoloog des Vaderlands

‘We hebben geen reformatie nodig, maar een revolutie van liefde’

Op zijn blog schrijft Samuel Lee een afscheidsbrief ‘Verslag van een pelgrimsreis’. Samuel Lee is voorganger van een migrantenkerk in Amsterdam, de onafhankelijke Pinkstergemeente Jesus Christ Foundation Church. Ook is hij universitair docent aan de Vrije Universiteit.

‘Mijn missie is altijd hetzelfde geweest en die zal ik voortzetten in het komend jaar: verbinden!’, zei ik op 16 november 2019. ‘Een bruggenbouwer zijn, of een brug. Je kunt van een bruggenbouwer niet verwachten om één kant te kiezen of van uit één perspectief te kijken. Een brug verbindt!’

Nu ik in deze dankbrief terugkijk op de belangrijkste onderwerpen die mijn aandacht vroegen in het afgelopen jaar, introduceer ik een nieuwe term. Want ik heb gemerkt dat vóór alles één ding nodig is in het gepolariseerde, verdeelde en onzekere Nederland van nu: oprechte betrokkenheid’.  Klik hier om de gehele brief te lezen.

Voor de tweede keer is Samuel Lee te gast in Onderweg (EO). Een jaar geleden zat de voorganger ook in dit radioprogramma toen hij net was verkozen tot Theoloog des Vaderlands. Presentator Elsbeth Gruteke blikt met Lee terug op een intensief jaar.

“Ik houd niet van het woord debat,” vertelt Samuel. “Een debat heeft al iets polariserends in zichzelf. Dat is niet mijn natuur.”

“Ik hoef me niet te bewijzen met statements. Ik wil gesprekken voeren met een kopje koffie of thee, of een glaasje wijn of cognac,” vervolgt Samuel Lee. Over de toekomst van de kerk zegt hij: “We hebben geen reformatie nodig, maar een revolutie van liefde.” Luister de aflevering van 7 november jl. hier terug.