20 juni: Wereldvluchtelingendag

Aanstaande zondag 20 juni is het wereldvluchtelingen dag. Kerkelijke gemeentes worden opgeroepen in hun dienst aandacht te geven aan het lot van mensen op de vlucht. In het juninummer van het Vlugschrift vluchtelingen van Kerk in Actie, wordt onder andere verwezen naar  materiaal voor de kerkdienst en voor andere activiteiten dat aan te vragen is voor gebruik. Hieronder volgt de tekst.

 

Wereldvluchtelingendag 20 juni: materiaal beschikbaar

Sta op vluchtelingenzondag 20 juni samen stil bij het lot van mensen op de vlucht. Kerk in Actie heeft liturgiesuggesties voor de dienst op zondag 20 juni en een actie om vluchtelingen in uw omgeving te verrassen met Deel je Cake. Of organiseer plaatselijk een Wake voor vluchtelingen, tegelijk met de inspirerende 24-uurs livestream wakevoorvluchtelingen.nl vanuit het buurt-en-kerkhuis Bethel in Den Haag. Al het materiaal vindt u op protestantsekerk.nl/20juni.