Vierde Lausanne Congres aangekondigd

Als uitdrukking van betrokkenheid bij het versnellen van wereldwijde zending, kondigde Michael Oh, wereldwijd uitvoerend directeur / CEO van de Lausanne Beweging, aan dat het Vierde Lausanne Congres in Seoul, Zuid-Korea in september 2024 zal worden gehouden. De aankondiging kwam op een bijeenkomst op de Incheon campus van Onnuri Community Church van leiders uit heel Azië. 

De Lausannebeweging, als historische organisatie en vertrouwd platform voor wereldwijde zending, zal duizenden van de belangrijkste influencers van wereldwijde zending uit elk land op aarde samenbrengen voor het Vierde Lausanne Congres. Dit zijn mannen en vrouwen uit het hele lichaam van Christus, die Gods zending in verschillende contexten dienen. Door het proces van luisteren en samenkomen, zullen we de kerk oproepen tot gezamenlijke actie ten behoeve van het koninkrijk van God. 

Het congres in Seoel 2024 markeert ook de 50e verjaardag van de Lausannebeweging. De beweging begon met Billy Graham, die in 1974 2700 christelijke leiders uit 150 landen bijeenbracht in Lausanne, Zwitserland. Sindsdien heeft Lausanne nog twee congressen georganiseerd, in Manilla (1989) en Kaapstad (2010). 

Wij geloven dat dit een belangrijk moment in de christelijke geschiedenis zal zijn, nu het Vierde Lausanne-congres in Seoel wordt georganiseerd door Korea, Japan en de bredere Aziatische kerk, in nauwe samenwerking met leiders uit heel Azië. Het gastcomité wordt mede voorgezeten door Rev. Jaehoon Lee, voorzitter van Koreaanse Lausannebeweging en voorganger van Onnuri Community Church in Seoul, en Michael Oh, de wereldwijde uitvoerend directeur / CEO van de Lausannebeweging.  

De wereldwijde kerk staat op een kritiek punt, nu zij moet nadenken over haar eenheid en haar getuigenis in de wereld, nu wij de visie willen verwezenlijken dat het evangelie ieder mens bereikt, dat er discipelmakende kerken zijn voor ieder volk en iedere plaats, dat er  Christus gelijkende leiders zijn in iedere kerk en sector, en dat het koninkrijk invloed heeft op ieder gebied van de samenleving. 

Seoel 2024 zal een viering zijn van het evangelie en van onze liefdevolle, vergevende en genadige God die ons heeft uitgenodigd om deel te nemen aan zijn missie in de wereld. Oh concludeerde: “We willen gewoon trouw zijn in hoe we geroepen zijn om in onze generatie in de wereld te leven en lief te hebben.

Ons gebed is dat de wereld er in de komende jaren en generaties prachtig anders uit zal zien door Seoul 2024.