Nieuwe directeur Commission for World Mission and Evangelism

De Wereldraad van Kerken benoemde de Britse theoloog Dr. Peter Cruchley als nieuwe directeur van de Commission on World Mission and Evangelism (CWME). Hij zal dit najaar aan de slag gaan in zijn nieuwe functie. Cruchley is lid van de United Reformed Church in het Verenigd Koninkrijk en groeide op als zendingskind van ouders die werkzaam waren voor de London Missionary Society (nu Council for World Mission, CWM). Hij publiceerde over zending en post-moderniteit en over slavernij en zending. Cruchley is op dit moment nog werkzaam als mission secretary van CWM. Hij volgt de lutherse Fin dr. Risto Jukko op.

Cruchley zal leiding geven aan de kleine staf van CWME en aan de uit 35 personen bestaande WCC-zendingscommissie. Met deze commissie zal hij verantwoordelijk zijn voor het organiseren van conferenties en consultaties over missionair werk van de aangesloten lidkerken, voor het onderhouden van contacten met de missionaire organen van de lidkerken en voor de uitgave van het bulletin International Review of Mission.