Online Bijbelstudie over racisme, diversiteit en verzoening

Intercultural Church Plants (ICP) Nederland komt met een driedelige online Bijbelstudie, ‘Meer kleur in de kerk’. Het interactieve materiaal is geschikt voor kleine groepen in de kerk. De serie studies wordt tijdens Opwekking gepresenteerd en komt beschikbaar via de website www.meerkleurindekerk.nl.

Christenen zijn geroepen om elkaar lief te hebben en zich met elkaar te verzoenen, zelfs dwars door etnische en culturele barrières heen. In de praktijk blijkt dit niet zo gemakkelijk. Het thema racisme roept gevoelens van pijn, schaamte en weerstand op, ook binnen de kerk. Hoe zetten we echte verandering in gang?

Interactief en persoonlijk kringmateriaal

Met dit kringmateriaal ben je verzekerd van een aantal boeiende, afwisselende kringen, zonder dat je veel tijd kwijt bent aan voorbereiding. Op deze manier kun je je op een toegankelijke manier verdiepen in deze lastige materie.

Intercultural Church Plants Nederland

Intercultural Church Plants Nederland is een netwerk van interculturele kerken in Nederland. De missie van ICP is om – vanuit een profetische roeping – met kerken op weg te gaan richting culturele en etnische veelkleurigheid binnen de gemeentes. Het project is financieel mogelijk gemaakt door Verre Naasten en Missiefonds, de commissie missionaire steunverlening van de Nederlandse gereformeerde kerken, door Opwekking en door fonds Kerk en Wereld.